lördag 24 april 2010

Möt filuren Ove

Denna lilla filur gjorde jag igår kväll. Den ska jag ge till en av mina bästa vänner, för hon har haft det väldigt jobbigt en tid.

Måste sammanfatta det "lite kort": Hon gör lumpen, svimmar platt fall på ett källargolv efter att ha varit sjuk. Slår i huvudet, och känner att nåt är väldigt fel. Hon kan inte ens sitta upp utan att hon trillar av stolen. Det tar TVÅ dagar innan militären (som har mer sjukvårdsutbildning än många andra) fattar nåt (då har hon varit hos sjuksystern FYRA gånger), och skickar henne till akuten. Där röntgar de och skickar hem henne igen. Dagen efter ser fält-läkaren att det bara blir sämre, nu har hon ingen känsel i ansiktet, och är helt svullen. Då sätter dem henne i en taxi SJÄLV och skickar henne till Karolinska. Där blir de extremt förbannade på hur illa militären har skött detta. Nu visar det sig att de misstänker en hjärnblödning (!), och hon blir inlagd i tre dagar, och sjukskriven i minst två veckor. Det har nu gått två veckor sedan hon ramlade, och hon har ingen balans och vänster sida funkar inte som den ska. Det visade ingen hjärnblödning på röntgen, men de är fortfarande osäkra på exakt vad det var, i alla fall hade hon en väldigt kraftig hjärnskakning.

Även om jag brukar undvika att skriva om väldigt privata saker, så kände jag att jag var tvungen nu, för jag blir så jäkla förbannad! Detta är helt sjukt.

Så jag ville såklart ge henne någonting som lite tröst, och då kom detta knallrosa garn väldigt bra till pass (det var det jag köpte innan i veckan). Brukar tvinga på henne rosa grejor, för hon är inte så "flickig" av sig, och nu gör hon ju lumpen! Så jag tror hon blir glad.

Jag virkade efter ett mönster av JANNA (tack Janna!), men gjorde egna öron. Använde virknål 3 1/2, och det knallrosa mohair/akryl-garnet. Han är lite glittrig, men det syns inte riktigt på fotot (han var väldigt svårfotad!). 7 cm hög är han, (10 med öronen).
Jag döpte honom till Ove, och nu åker han snart till min kompis.
Krya på dig, J!

4 kommentarer:

Katrina sa...

Vilken söt liten krabat! Hoppas den kommer väl till pass.

SUADDA sa...

Vilken sötnos den där Ove är! Den blir din kompis säkert glad för.
Låter jätteruskigt det som hänt henne. Hoppas verkligen det ordnar sig så hon kan bli helt återställd.

Soili sa...

Ove är jättegullig.
Hoppas att det går bra för din vän.
Det är fruktansvärt att det får gå till på det där viset.
Det där borde göras en anmälan på.
Oförsvarbart tycker jag.

Anki sa...

Håller verkligen med Soili angående din vän. Hoppas verkligen att det ordnar opp sig för henne och att hon blir frisk och stark snabbt igen. Att ha en vän som du är en stor hjälp på traven!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...