lördag 24 juli 2010

Bröllop, Bolero, Busväder och Bloggvänner

Tack kära ni, för alla fina lyckönskningar!
Det blir jag så glad för!

Jag måste ju visa att jag faktiskt har börjat på min bröllops-bolero, titta, titta!

Tycker ni inte att jag är väldigt ordentlig av mig som har samlat hela virkningen i en lite grön korg? Är lite stolt över mig själv faktiskt.

Har tre projekt just nu som är "aktiva" (dvs. de har ingen ufo-varning ännu!). Och allihop ligger i en egen låda, och inget förutom måttbandet ligger i soffan!
Jag som brukade ha en hel garnaffär i soffan innan...

Ni kanske vill veta lite mer om bröllopet?
Vi vill båda ha ett ganska enkelt bröllop, så jag tänker ha en enkel vit klänning, och ingen "riktig" brudklänning. Därför tänkte jag att det kunde vara fint och passande med en liten bolero till, och jag vill ju ha något på mig som jag har gjort själv!

Dessutom tror jag att jag ska ha lite virkade blommor i håret...de håller ju bra i alla fall!

Jag ville gärna gifta mig i vår bya-kyrka, så jag övertalade sambon :-)
Annars kör vi ganska mycket vår egen stil. Jag kommer att bli skjutsad till kyrkan på en motorcykel av sambons bästa kompis. Ringarna är i stål, och min blivande make kommer att skippa kavajen!

Jag tycker det känns skönt om det blir så avslappnat som möjligt.
Däremot så blir det ju en väldans massa gäster, och då är det ändå bara närmsta släkten och vännerna. Vi är uppe i cirka 50 personer just nu.

Jag försöker dessutom köra med en tajt budget. Mest för att det är en utmaning och för att jag vill bevisa att ett bröllop inte behöver vara dyrt! Är helt övertygad om att man kan vara fin och ha det trevligt fast man inte lägger så mycket pengar.

Senare ska jag redovisa kostnaderna, och vi får då se om min budgettanke håller! Det enda som jag känner för att lägga lite extra på just nu är brudbuketten. Hmmm...

Annars har det regnat hela dagen här. Ärligt talat tycker jag det är lite skönt, men känner mig lite trött av mörkret.

Jag fick ett "jagskavaraduktig"-ryck idag, och dammsög och moppade köket, tvättade, röjde och bytte lakan. Tryckte en till tröja till fars band, eftersom det blivit något fel med en av storlekarna. Ambitiös dag som sagt!

Här är en som tyckte det var väldigt bra att ha en mysig plats att ligga på när det regnade hela tiden...


Här har Mixxi legat och myst mycket idag. Tur man kan göra de håriga kompisarna nöjda också! Ser ni hur han riktigt lutar sig mot kudden?

Det var nog allt för idag, sov gott allesammans!

12 kommentarer:

Lobben sa...

Det kommer nog att bli ett kanon bröllop. Själv gifte vi oss i hemlighet. Vi hade bjudit upp mina föräldrar och min mans föräldrar på en grillkväll till en stuga vi hyrt och på eftermiddagen när alla var samlade så kom vigselförätteren och vigde oss vid havet.
Det blev ett enkelt, billigt men en minnesvärd stund.

Frualbertsson sa...

Jag säger som Lobben, det kommer att bli ett toppenbröllop. Vi gifte oss helt hemligt, hade bara vittnen i kyrkan. Allt som allt gick ringar, kläder, blommor och middag på 10.000 kr. Den budgeten spränger du väl knappt? hehe
Hoppas att det löser sig med boleron. Fy vad slarvig jag känner mig när jag läser om hur du sorterat in allt i lådor....
Kram
Susanne

Nettan sa...

Kan bara hålla med tidigare talare, det kommer bli härligt! Vi gifte oss OXÅ i smyg =)
Bara vi och vittnen i kyrkan, och sen gick vi hand i hand hela vägen hem (i strålande sol med hög klar blå himmel en fantastisk dag i början av septemer =D) med brudbuketten i handen och blev gratulerade av främlingar hela vägen. Jag har aldrig mött så många leende människor som då...

Black Iris sa...

Vi måste ju få se en bild på brudparet sen när det beger sig.
Själv gifte jag mig (för andra gången) borgerligt med mina barn som vittnen. Man kunde välja mellan en kort variant och en lång. Den korta var på en minut men vi smällde till och tog den långa på 3 minuter.
Huvvesaken är ju att man älskar varandra i nöd och lust.

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Vad mysigt att läsa om dina planer. Bli skjutsad till kyrkan på mc, häftigt !!( Kan inte låta bli att tänka på filmen "Änglagård"). Du kommer att bli jättesöt !! När vi gifte oss hade vi logdans med helstekt grissida , sallad och bröd. det var ett annorlunda och underbart bröllop. Kram // Eva

Fijaffa sa...

Det låter som ett härligt bröllop :-)

Paradiset Kaos sa...

När jag och gubben gifte oss en torsdag(den 22 juli) för 22 år sedan så släppte vi nyheten för mina föräldrar vid midsommar och gubbens föräldrar fick veta det veckan innan. :-)(Det fanns skäl till att det var så).
Vi gifte oss i kyrkan med bara de närmsta släktingarna och hade bröllopsmiddagen hos gubbens bror och svägerska.
Prästen som vigde oss var nybliven präst och det var hans första vigsel. :-) I kyrkan så spelade kantorn fel psalm 2 gånger innan det blev rätt.
Jag hade en enkel vit klänning med nån sorts jacka till och gubben hade en ljus kavaj och ljusa byxor. Vi hade 2 söta barn som gick med oss klädda i mintgrönt och vitt och matchade gubbens slips. Det var gubbens brorsbarn på 2 och 5 år.
Vad det gick på har jag ingen aning om.
En av de bättre sakerna(allt var bra) var att gubbens gamla farmor levde och fick vara med på vårt bröllop.
Ska bli roligt att följa fortsättningen

ÄNGLASTINA sa...

Va långt du kommit redan på boleron. Vi gifte oss oxå i kyrkan men utan riktig brudklänning och hade festen i vår trädgård. Man har precis lika fina minnen ändå.
Idag har vi bröllopsdag och vi har varit gifta i 28 år.Vi skrattade och tyckte att vi borde ha varsin medalj.Ska bli kul o följa er resa till kyrkan.

skapa och inreda sa...

Du är så duktig och kreativ :)
Blir alltid lika glad över att titta in till dig.
Jag har ett litet inlägg på min blogg som jag tillägnar dig.
Kramizar Annika

Cattis sa...

Oh, vad roligt och mysigt med bröllop och en fin bolera som du gjort själv. Det ska bli roligt att följa dig.

kramkram

Fijaffa sa...

Hej igen! Jo nu börjar det närma sig, bebisen är beräknad till 15/8 så det är tre veckor kvar nu. Men man vet ju aldrig, det kan ju lika gärna bli en vecka eller fem veckor till. Hoppas på mellan två och tre veckor, då hinner vi fullfölja semesterplanerna innan minitjejen tittar ut :-)

Maria sa...

Så roligt att du delar med dig av bröllopsplanerna!Det låter sunt att köra en "lågbudget" - det viktiga är ju inte att vara så "prålig" som möjligt, utan att ni vill säga ja till varandra!Läckert att åka motorcykel!
Lycka till!
Maria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...