söndag 25 juli 2010

Jag behöver er virk-hjälp!

Jag har varit ganska flitig med boleron, och kommit en bit.

Men det är något lustigt med mönstret...

Kolla här:

Ser ni hur knöligt det varvet ser ut?

Och såhär står det i beskrivningen:

Virka 78-86-94-99 lösa lm med nål 4 och Muskat. Virka 1 st i 4:e lm från nålen, * 1 st i var och en av de 3 följande lm, hoppa över 1 lm *, upprepa *-*.
Sedan senare i mönstret står det såhär:
1 st i varje st nederst på bakst.

De menar alltså att man ska virka bara i stolparna från första varvet, och hoppa över luftmaskorna.
Detta stämmer bra med det antal maskor som det ska bli.
Det är bara det att det inte finns någon logik i detta. Varför ska man ha de där extra luftmaskorna? Det blir ju inget hålvarv ändå...

Och det ser ju helt knasigt ut, eller hur?

Jag får nog riva upp hela skiten och virka samma antal, minus luftmaskorna.
Då måste det ju bli snyggare!
Vad säger ni?
Det står ju ändå att man ska virka luftmaskorna extra löst. Om jag gör det så är det ju ändå ingen risk att det blir för tajt och o-stretchigt.


Tacksam för lite feed-back!

Här är länken till hela mönstret, hos Garnstudio.

Jättefin, eller hur? Men nåt knasigt varv kan jag inte se...

Och förresten, det har varit så himla, himla kul att läsa om era egna bröllopsupplevelser!

Tack för att ni delar med er! Roligt att så många av er också har haft enkla bröllop.

Är det någon som inte har berättat om sitt bröllop ännu så får ni gärna göra det, det är jättekul att läsa!

Till sist måste jag ju bara tillägga att jag verkligen har hittat ett kap i min blivande make!

Ser ni att det är han som har ställt upp som fotomodell med boleron?

Detta är alltså en väldigt macho karla-karl, som ställer upp på att posera med en virkat plagg!

Wow, och han är MIN! Hihi.

10 kommentarer:

Frualbertsson sa...

Hej Maja, så det är ännu mer konstigheter i mönstret? suck, stackars dig. Jag tycker som du att det ser mycket konstigt ut till ingen nytta. Jag hade gjort som du sa, rivit upp det och gjort varvet utan lm.
Jag tycker faktiskt att deras mönster är lite udda emellanåt, jag har fått göra om flera saker.
Hoppas att det löser sig,
Kram
Susanne

Bettan sa...

Grattis till honom!!!Som ställer upp som modell... själv fiar jag och min man vår 18:de bröllposdag idag. Jag skulle nog ha repat upp och gjort som tidigare varv... jag har visserligen inte kollat in beskrivningen men jag går på din linje. Lycka till! Kram Bettan

Fiff sa...

JA! Garnstudios mönster ÄR konstiga ibland. Nästan varje gång som jag har gjort något efter dem, så är det något jag har fått ändra. SUCK!

Inga sa...

Jättesöt bolero! Du blir säkert kanonfin i den. Varför inte mejla till dem om det konstiga varvet. Det står att man kan göra det. Lycka till med boleron!

bokstickan sa...

Ja, kolla med dem, ibland har de rättelser har jag för mig. Hoppas att det löser sig! Jag har också en toppenmake som ställer upp som modell om det behövs. Han är jättefin som sjalmodell :-). Vår bröllopsdag var den finaste dagen, ett enkelt bröllop med egensydd klänning men med minnen för livet. Ha det gott!

"Lilyrosa" sa...

Jeg har også heklet(virkat) den boleroen, to ganger faktisk. Gjorde et par endringer i oppskriften, men det var ikke på ryggstykket. Hadde ingen problemer, men jeg brukte et annet garn. Bildet ditt er litt lite, og når man klikker på det blir det ikke større. Så det er litt vanskelig å se hva som er galt. Kan det være garnet? Det pleier jeg å skylde på...hehe
Neida, jeg forstår hva du mener, men jeg syntes ikke det er så ille da:)

Se mine boleroer/vester på min blogg:

http://minlillerosaverden.blogspot.com/

Virking = hekling(norsk)

Maria sa...

Hej!
När jag läser beskrivningen och tittar på din bild och jämför med Drops bild, så ser det inte likadant ut. Har du verkligen gjort stolpgrupperna som det står? I så fall ska det ju vara 3 st, 1 lm, 3 st, 1 lm o.s.v.och jag tycker inte att det sesr ut så på din bild - men jag kan ju missta mig.Hoppas att du får till det.Du har ju mycket annat att tänka på också.
Min man och jag firade 16-årig bröllopsdag förra veckan.Det blir bara bättre och bättre!Vi hade ett ganska enkelt bröllop - jag gjorde bl.a. efterrätten själv:lingonparfait.Den blev jättegod.Övrig mat stod en cateringfirma för.
Lycka till med allt!
Kram!Maria

Mia stickar sa...

Ser att blogger inte uppdaterat din blogg hos mig så jag har inte hängt med i "svängarna"! Grattis ialla falll! Så kul att gifta sig! Vi åkte bort och gifte oss i hemlighet. Det är nu 26 år sedan!

Pixi sa...

GRATTIS till att ni ska gifta er så kul!!!=)
Har precis skrivit ett inlägg om drops mönster,,säger bara GRRRR..ja så knasiga..nä fattar inte ditt mönster (heller)hehe..hoppas du fått ordning på det !! Kram =)

Cattis sa...

Jag och min make gifte oss i Knäbäckshusen, nere på Österlen. Det lilla kapellet är en gammal fiskebod som ligger nere vid havet. Eftersom det var bröllop nummer två för både mig och maken gjorde vi det i hemlighet. Våra fyra barn fick reda på det samma dag och vi hade valt en varsin kompis med tillhörande familj som skulle vara med oss denna dag. Efter vi gift oss var vi hemma hos oss och åt och drack och hade det fantastiskt trevligt.

Jag är övertygad om att ni oxå kommer att få en fin dag tillsammans, och som sagt, vad roligt det ska bli att följa dig.

kramkram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...