lördag 10 juli 2010

Garnet bakom mössen

Tänkte visa hur det ser ut när jag skapar mina myntamöss.

Det är ju så att garn som jag köper i second hand-butiker brukar lämpa sig alldeles utmärkt till myntamössen. Dessutom brukar det bli väldigt billigt om man hittar en påse med små, små garnrester.

Ju mer färg, desto bättre! Det är mer inspirerande ju fler färger och garner jag har.
Och här är alltså min restgarnskorg:


Här hamnar alla mindre garnrester, och jag använder nästan enbart dessa garner till mössen. Sedan har jag även en burk, där de riktigt små bitarna finns. Detta brukar jag använda till svansar och ögon:

Konstigt nog, hur mycket möss jag än virkar, så verkar inte garnhögen minska...mycket mystiskt ...*blink*.

Här förstår ni kanske att jag kan bli trött på garn om det är för mycket rester av det, för det betyder ju att det blir väldigt många möss i samma färg, och det är inget kul!

Jag virkar aldrig med samma färg efter varandra, det roligaste är ju när jag kan ändra nyanser och fundera på nya färgkombinationer.

Det garn som är lättast att virka mössen i är blandgarn, eller akrylgarn. Det blir mjukare och lite elastiskt, och det gör att det är lättare att vända dem ut och in (vilket är ett ganska pilligt jobb!). Men jag använder allt garn! Ibland virkar jag med två trådar, eller tre. Och går det inte så blir det svans-material. Jag kan alltså ta till vara på allt!

Jag kom på en sak. Det finns kanske några av er där ute som slänger de där väldigt små bitarna av restgarner? Jag vet att många av er är väldigt bra på att använda rester, men det finns kanske någon som inte tycker det är så kul?

I så fall, om någon nappar, så skulle jag kunna byta lite restgarn mot en myntamus. En idé bara. För kanske är det så att det som någon skulle vilja slänga kan bli en, eller fem möss till
KKS, och de hemlösa katterna.

För även om jag har gjort så många möss så tror jag inte att jag kommer att tröttna. Jag har hållt på med det i så pass många år, och det är fortfarande lika kul!

Annars har jag idag mest väntat på att kvällen ska komma, ett tag var det 35 grader här, eller lite mer...helt sjukt! Jag gillar inte det! Har faktiskt hellre regn...
Sedan har jag äntligen fått till översättnings-gadgeten. Jag har haft den inlagd innan, men det var nog nåt vajsing med html-koden, för den funkade inte som den skulle. Men nu verkar allt vara bra, så jag är nöjd!

20 kommentarer:

SUADDA sa...

Har också en burk med garnstumpar. Inte klokt vad det samlas på fort!

Ja, här längtar jag faktiskt efter lite regn nu....tror att det skulle rensa upp kvalmigheten lite...Men aldrig är man ju nöjd!;)

Ska tänka på dig om jag vill bli av med mitt restgarn! =)

SUADDA sa...

Har också en burk med garnstumpar. Inte klokt vad det samlas på fort!

Ja, här längtar jag faktiskt efter lite regn nu....tror att det skulle rensa upp kvalmigheten lite...Men aldrig är man ju nöjd!;)

Ska tänka på dig om jag vill bli av med mitt restgarn! =)

SUADDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SUADDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SUADDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SUADDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SUADDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Saras pyssel sa...

Vad härlig korgen ser ut med alla färger! :-) Jag brukar också vilja använda upp alla mina garnrester, men jag har inget tydligt att använda dem till. Har börjat fundera på att sticka baby-/barnkläder till stickhjälpen... Men det kan ju ändå bli små rester kvar som är för små till sånt. Jag måste nog fundera ut något projekt, som dina möss, som jag kan använda mig av... Annars hör jag av mig om jag blir för less på restgarnerna! :-)

SUADDA sa...

FÖRLÅT MAJA!
Jag vet att det inte ser klokt ut, men nu har jag försökt en lång stund att ta bort alla kommentarerna som av någon oförklarlig anledning inte kunde sluta upprepa sig! Men nu ger jag upp! Jag skyller på värmen...tekniken pallar nog inte med den...eller kanske det är jag som inte pallar?!

Ha en trevlig kväll... i upprepningens stecken! ;)

PS. Vet inte om jag ska våga trycka iväg det här...tänk om det händer igen!

Frualbertsson sa...

Jag har massor av garn som skulle kunna bli myntamöss... jag har virkat för KKS förr och borde kanske börja igen? för det är ju kul att göra små möss. Jag tog fram ett nytt mönster åt dem, en tusenfoting haha Vet inte om någon virkar den längre.
Jag får ta en funderare på detta, och framförallt leta upp mina mönster....

Ha det gott i värmen
Kram
Susanne

Frualbertsson sa...

Det var just dom mönstrena jag menade, dom jag fick från KKS förra gången... men nu hiattar jag dem inte. Har bytt dator sedan dess, möjligtvis har jag städat bort dem i överföringen av dokument.
Vart kan jag vända mig för att få nya mönster?

bokstickan sa...

Jag ska tänka på dig nästa gång jag känner för att rensa ut garnstumpar! Dina möss är supersöta. Önskar jag hade en kisse jag kunde skämma bort med en liten mus...

Inga Johansson sa...

Vilken härlig restgarnskorg! Jag har en låda med mina stumpar. Här i Småland är också kvalmigt. Var är regnet! Jag tar åskan på köpet.

Maria sa...

Underbar restgarnskorg! Det är så inspirerande att se alla färgerna. Dina myntamöss är verkligen söta. Ja, tänk, vad man kan göra av små garnstumpar - man ska inte förakta det lilla!
Ha en fin helg!
Maria

ÄNGLASTINA sa...

Va bra att du kan använda allt garn som du får över. Det blev ett konstverk av din garnkorg. Visst är det för varmt nu, 27 + nu kl 12, olidligt, får hoppas man kan sova. Ha det gott

Lilli sa...

Det är ju ett toppensätt att ta till vara restgarner på! Kreativt och bra. Söta möss :) Idag har vi haft + 28 grader och det räcker verkligen. Jag tycker att det är bara fööör mycket!! Är i skuggan eller inne och dricker vatten och äter glass :9

Black Iris sa...

Det är precis såna här stumpar du kan använda även till ett täcke.
Ja, alla rutorna är virkade och jag kommer inte ens ihåg om jag hade nån slags beskrivning till alla utan jag virkade nog lite hipp som happ för att rutorna skulle bli jämstora.
Rutorna i sig var väl en "baggis" men sen har jag virkat hur många varv som helst runt hela härligheten också och det blev lite tungt kommer jag ihåg.
Hela täcket är supertungt så "gubben" får hjälpa till när det ska dammas.
Är det nån som klarar detta så är det du för du verkar lika envis som jag var då på den tiden.

Bamsekramar Maidi

Evas Pyssel sa...

Vilken härlig garnkorg !! Kom på att jag nog måste sortera alla min nystan . Bättre ordning vore inte fel !!! Kram Eva

SUADDA sa...

Vet inte om jag vågar skriva ngt mer här....med tanke på vad som hände sist!

Tack för din systerliga medkänsla! =)
Tror det stod lenox på nålen...inte riktigt det du skrev. Just nu är den provisoriskt lagad med stoppnål och en massa isoleringstejp runtom. Ska testa om det fungerar...annars har jag fått ett tips om att göra ett nytt skaft av fimolera....
Ha en trevlig virk-kväll!

Tyg och otyg sa...

Vad bra att kunna ta vara på alla stumpar sådär, det uppstår ju lätt en massa sådana... :)
Du, ett förslag: lägg en länk till ditt musmönster på Mönsterarkivet! Det verkar ju vara många pysselbloggare som också är kattägare och säkert skulle ha glädje av det.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...