torsdag 15 juli 2010

Handarbete är farligt!

Jag har inte orkat blogga på några dagar. Värmen tar kål på mig! Jag fixar helt enkelt inte det.
Så dagarna går mest åt till att vara en halv-zombie och stå ut tills det blir kväll. I förrgår fick jag nog, så jag tog en kudde, och gick ner i vår deprimerande källare, och lade mig bredvid katten. Skönt! Han e så smart, så han har i princip flyttat ner där nu.

Menmen, jag ska inte klaga hela inlägget!
Det jag skulle skriva om är att handarbete är farligt! Det ÄR det!

Ni kan aldrig ana vad jag gjorde i går kväll...

Jag satt och virkade som vanligt i soffan, lade ifrån mig virkningen och reste mig från soffan. Sedan skulle jag sätta mig igen, och då har virknålen lyckats ställa sig upp, och jag sätter mig rakt på den!
Tur det var en 5:a, annars hade det nog gått hål i låret. Fy för in i vad ont det gjorde! Det blev nästan hål efter den. Så nu börjar det synas ett fint, lagom stort blåmärke, med en mycket mystisk stor prick i mitten...:-S
Alltså, fråga mig inte hur jag lyckades...jag vet inte...! Det är ju verkligen en bedrift att göra detta!
Suck...blir lite rädd för mig själv!

Don't try this at home säger jag bara:

Här är den fina och alldeles självförvållade skadan... Det syns inte riktigt hur "omfattande" skadan är, men lite kan ni se. Blåmärket är än så länge härliga 3-4 cm i omkrets.

HUR LYCKAS MAN?? SÄTTA SIG PÅ EN VIRKNÅL??

Vad sätter man för etikett på detta inlägg.. Tips??

15 kommentarer:

Maria sa...

Stackars dig!vilken otur att sätta sig på sitt favoritredskap.Ja, tur att det inte blev värre.Och tur att det tog på låret....
Håller med dig om att värmen är näst intill olidlig.Jag längtar också efter aftnarna/kvällarna.Tillbringar mycket tid i vår - trevliga - källare.Vi sover numera där, underbart!
Ha det så bra du kan i hettan!
Maria

Paradiset Kaos sa...

Jag har en kusin som för många år sedan satt och virkade i sin soffa, telefonen ringde och hon la ifrån sig virkningen, svarade och efter samtalet satte hon sig i soffan igen. Hon fick tillbringa några timmar på akuten så de kunde plocka bort virknålen från handen.
Det är farliga redskap det där :-)
Du hade en himla tur!
Denna värme är inte rolig, man blir så seg i huvudet.
Lite regn skulle nog inte skada och sen fint igen, eller hur?

Evas Pyssel sa...

Oj stackars, men det var ju tur ändå att du träffade låret !!!!!!!!!!!!!!! Och att det var en stor virknål. Nä mycket blir det inte gjort här heller. I alla fall inte förrän kvällen.Då är det riktigt skönt. Det värsta är att det blir sent innan sängen kallar.Etikett ? Blåmärken ......// Eva

SUADDA sa...

Men oj så otäckt! Säger som ovanstående att det var tur att det träffade låret och att nålen var rätt grov. Hade kunnat gå riktigt illa det där ju! =(

Ja, det är nte en helt ofarlig hobby vi har skaffat oss! ;)
Vi får se upp med både det ena och det andra! =)

Förresten så hade du rätt om min avbrutna virknål. Den blev alldeles för klumpig att virka med när jag skarvat den med stoppnål och isoleringstejp. Föredrar nog också de mera "oergonomiska", smala vriknålarna.

Soili sa...

Oj...det där ser inte kul ut.Om det går hål på huden så kan det resultera i en liten inflamation.
Inte bra och lämna arbetet i sofffan"bara så där"jag har "suttit av" stickor ett antal gånger så nu lägger jag arbetet antingen på bordet eller på golvet.
Man lär så länge man lever.
Det är nästan omöjligt att sticka i värmen....så här virkas det i stället,och kvällarna är bäst.
Rubrik??? Vad säjs om -Arbetsskada :)

Nettan sa...

Stackars! Tur att det gick så bra ändå, och att det stannade vid ett blåmärke. Var rädd om dig!

Mia stickar sa...

Typisk grej jag skulle kunna göra! Vilken tur att det var en grov virknål! Etikett: Arbetsskador

ÄNGLASTINA sa...

Oj vad det ser ont ut.Som du sa , tur att det var en tjock nål. Jag brukar sticka mina tunnaste synålar långt in i fingret. Dit blåmärke kommer nog bli större.

Caroline sa...

Det var en fantastisk bedrift må jag säga- usch vad otäckt det låter!!
Spraya dig med blomspruta då och då, det svalkar skönt i hettan =)

Fijaffa sa...

Som det kan gå! Jag hoppas det går över snart, låter inte kul alls.

Och värmen kan jag bara hålla med om!! Idag var det lite svalare men vad hjälpte det när det var så klibbigt? Håller på att bli tokig på det. Det tråkiga är att det också påverkar humöret och tålamodet. Barnen får sig en och annan känga helt i onödan bara för att jag inte orkar med fukten och värmen.

Jag såg att du hittade awarden... Vet att du fått den förr men du har i alla fall en av mina favoritbloggar :-)

Kram!

Hoffmans Design sa...

Aj som f..... vad ont det måste ha gjort. Jag brukar sätta mej på mina stickor och för så stickade jag på bambu stickor du kan tänka dej att det gick åt några stickor.

Hoppas det går bra med blå tiran

Må gott

Lobben sa...

Visst kan det vara farligt att handarbeta. När jag var yngre lyckades jag få en strumpsticka in nere vid vaden. Efter det kollar jag alltid hur jag sätter ner stickorna i korgen.
Ha det så bra så länge.

bokstickan sa...

Uschiamej! Jag har också suttit av några stickor. För att inte tala om alla gånger jag trampat på räfsor och andra trädgårdsredskap som jag lagt i gräset. "Det kommer jag ihåg." Och med minne som en guldfisk så går det två minuter och så får man ett krattskaft i huvudet :-).

skapa och inreda sa...

Aj, aj.. inte bra att sitta på virknålar.
Här är en till som verkligen lider av värmen, känner mig som en sur disktrasa :) Hur kan någon tycka om detta väder.
Kramizar Annika

Lilli sa...

Nämen, fy så otäckt med virknålsskadan! Ja det är verkligen en riktig historia! Hoppas att blåmärket blir bättre. Etiikett? Kanske "Virknål som vapen!" eller som ovan, "Virknåls-skadan". Dina rosor som du fotograferat och visar är verkligen helt ljuvliga!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...