onsdag 26 maj 2010

Textiltryck, textiltryck, textiltryck...

Vilken intensiv handarbetsperiod jag har!

Har lovat länge att trycka tröjor till min pappas band. 5 stycken. De ville ha dem klara till fredag, så jag har känt pressen. Idag blev jag klar! Äntligen!

Det är första gången jag trycker så mycket på en gång. Har mest gjort enstaka plagg innan, och ett beställningsjobb på 3 tröjor till en skivaffär.

Det är en himla massa jobb, eftersom jag gör allt själv, från grunden. Jag kör inte med något proffsigt, som screen-tryck, utan det är verkligen "hemmagjort". Därför är jag nöjd med mig själv när det lyckas bli bra! Det syns ju att det inte är fabrikstryckt, men det är lite charmen också.

Här har jag gjort både tryck på framsidan, och baksidan. Totalt 3 olika stenciler. Men det största jobbet är alla lösa bitar, och så är det mycket pilligare när det är små bokstäver än stora.

Så bara själva tryckningen med färgen har tagit cirka 1 timme per tröja, dvs, om inget går fel!

Här hänger alla fem tröjorna. Det var lite bångstyrigt att fotografera, eftersom det har blåst hårt här i Viby idag!

De heter alltså kjellardrängarna, och anledningen till färgerna är att de spelar mest irländsk musik. Därför finns det en fyrklöver i loggan.

Jag är faktiskt nöjd. Färgen brukar kladda mer än den gjorde denna gången. Dessutom tycker jag den orange nyansen blev bra. Jag blandade den själv :-).

Hoppas jag får lite betalt också...! Det är ju som sagt väldigt mycket jobb.
Jag vet att de vill ha långärmade tröjor fixade också, men det orkar jag inte tänka på just nu!

Sjalen till mor ska också bli klar, och den har jag redan rivit upp två gånger. Känns det igen??

Jag blev inte nöjd med hur den såg ut i början, och rev upp det. Alla som har försökt riva upp ett arbete med mohairgarn vet hur kul det är...! Sen började jag på ett mönster på en sexhörning, men mönstret var lite knasigt, så jag blev inte nöjd där heller. Så hittade jag ett mönster till, där jag bara ändrade lite för att det skulle passa bättre. Det ska alltså bli flera blommor som jag ska sätta ihop till en sjal. Lagom till mors dag tänkte jag.

Så här ser blommorna ut som jag håller på att virka:


Tur att tröjorna är klara, så jag kan koncentrera mig på virkningen!

Det är ju roligare att virka!

Till sist måste jag bara kommentera min tävling; det är helt otroligt kul att det redan är så många som vill vara med! Har suttit halva dagen och skrivit lotter, och kollat in massa nya fina bloggar :-). Jag har också fått så mycket fina kommentarer , och jag blir jätteglad!

Tack, och lycka till allesammans!

12 kommentarer:

Linn sa...

Fin, fint, tycker jag! :)

Anonym sa...

Hej
Hittade just din blogg. Jättemysig! Och jättemysig är även din bakgrund här på bloggen. Får man lov att fråga var man hittar en sådan.

Mvh
Emelie
emelie_algon@hotmail.com

Birgitta sa...

Hej! Jag hade glömt lägga in länken på min blogg, men nu finns den där. Bra att du är uppmärksam. När man inte gör något direkt är det så lätt att det faller i glömska.
Vilka fina tröjor du tryckt till bandet. De blir säkert jättenöjda med dem.
Kram Birgitta

Fijaffa sa...

Snyggt!
Törs man gissa att någon i gänget heter Kjell :-)

Jag har också repat upp idag, men lyckligtvis inte mohairgarn utan helt vanligt bomullsgarn!

Black Iris sa...

Jättebra jobbat tycker jag , men se till att ta ordentligt betalt för det är du värd!!!!!

Kram Maidi

Paradiset Kaos sa...

Det är härligt att hitta nya bloggar att följa. Blir så glad över alla fina grejer som görs ute i stugorna.
Hoppas du har en skön och solig torsdag!

Frualbertsson sa...

Hej Maja
Mycket att göra för att få tröjorna så där fina förstår jag men de blev toppenbra! Din pappa och gänget blir säkert mycket nöjda.
Och du, riva upp mohairgarn??? hmm det är INTE kul. Jag kastade en stor bit av en sjal en gång, för den gick bara inte att riva upp :-(

Ha en fin kväll,
Susanne

Tina sa...

Jag bor i närheten av Kungälv...

skapa och inreda sa...

Klart att du ska känna dig nöjd med textiltryket på de härligt gröna tröjorna.
Kram Annika

Pixi sa...

Vad duktig du är med trycken!Förstår det är mycket jobb men då är det gjort med mycket kärlek!! Alltid trevligt!! Och så e det nice med att virka!Tror det blir hur fint som helst till mor din!!Kram Kram =)

/J sa...

Maja du är fantastisk på att verkligen förmedla omtanke och glädje i det du gör! (Och visst märks det på bloggen!!) Pappa var så glad och stolt när han kom hem med sin alldeles egna tröja!:) Otroligt bra blev den! Och Ove maskoten du gav sitter och tittar och håller sällskap i både med och motgångar. Och den fina rosen är ju bara så piffig och påminner verkligen om att det finns vänner som ställer upp! Stort tack kompis!

Anonym sa...

Hej Black iris...

Basisten heter Kjell-Åke,

MVH Olof

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...