onsdag 5 maj 2010

Här är kaninen!

Här är kaninen!
Den som jag har virkat till mitt kusinbarn Olivia.

Jag ringde henne nyss och sa grattis, och hon lovade att vi fortfarande var kompisar, och att jag skulle få en puss när vi ses nästa gång. Det var jag nöjd med, för enligt min kusin hade hon varit tjurig hela dagen!

Hoppas hon gillar kaninen! Kanske tycker man det är roligare med sånt när man är typ 2 år...?

Men den är rosa i alla fall!
Och så kommer den ju med en tillhörande prinsesstårta.

Mönstret jag använde mig av kommer från Stjernfalls blogg.
Jag valde blåa, ganska små ögon, och sedan virkade jag en blå rosett för att matcha. Tjej-kaninen fick också en liten blå nos.

Och just det ja, jag tillverkade en liten kanin-svans till henne också, för att understryka tydligare att det är en kanin.
Det visade sig vara ett bra beslut, för svansen gör att hon kan sitta alldeles på egen hand!

Jag ville medvetet ha kaninen lite större, så jag använde två trådar rosa blandgarn (second hand-fynd, så vet inte exakt material) och virknål 4.5.
Kaninen blev 20 centimeter hög.

P.S. Fick garnet från Soili idag. En helt underbar färg, som jag älskar; turkos! Mjukt och härligt garn i tre stora nystan. Och så låg det med en fin liten hälsning. Tackar! D.S.

4 kommentarer:

Milinas Pyssel sa...

Hej! Vad kul att du börjat följa min blogg! När jag tittade in här hos dig så upptäckte jag ett lite roligt sammanträffande, du kanske läste i inlägget som du kommenterade att jag skulle lägga ut en bild på en present som jag har virkat, nu blev det ingen bild i kväll för jag hann inte att ta någon, men saken är den att presenten som jag har virkat är efter precis samma mönster som du har virkat din kanin! Men jag har gjort en vit kanin med en rosa klänning, coolt va! Oj vilket långt inlägg det blev! Du har en jättefin blogg, jag börjar följa den genast :)

Kram Lina

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vad söt! Kul att du skrev i min blogg så jag fick chansen att titta in och se den fina kaninen :)

Anonym sa...

Söt kanin! Tror att hon kommer att gilla den jättemycket! Förresten, jag måste be om ursäkt för att jag inte skickat boken än till dig...har varit lite mycket annat så jag har glömt bort den men idag ska det ske! Hoppas du gillar den iaf!

Anki sa...

Övertygad om att kusinbarnet blev/blir jätteglad för kaninen. Så himla söt ju!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...