fredag 3 september 2010

Bröllopstankar, bröllopspyssel...

Ja, jisses, nu är det nästan bara en vecka kvar...
Det är mest smådetaljer som man går och funderar på nu, som ska jag ha rosa nagellack eller inte ? Hihi.
Jag bryr mig egentligen inte så fasligt mycket om ifall mina naglar inte är perfekta, men nu är det så att för första gången någonsin har jag ett superfult märke på tumnageln. Katten bet mig för någon månad sen, han fick värsta spelet (tror han hade blivit stucken i svansen) och högg mig extremt hårt i nageln, så det gick hål rakt igenom och blodet droppade...

Jag kanske inte har lust att ha en svart nagel på mitt bröllop, även om jag inte är så himla fåfäng. Och eftersom jag har lite ljusrosa tema (eftersom rosorna i buketten blir rosa) så får det kanske bli ljusrosa nagellack... stora bekymmer man har!

Men småpyssel blir det en del. Som att laga mat och baka. Fixa ljus, ljusfat, och lite dekorationer. Här håller jag på att stansa ut hjärtan i rosa papper:


Vi ska ju ha det ganska enkelt, men jag kan ju inte låta bli att pyssla lite ändå... Sen kommer det ju faktiskt mer än 50 gäster. Då var vi ändå hårda, och bjöd bara de närmsta av släkt och vänner.

Ni ska få se två bilder av vår kyrka här i byn, där vi ska gifta oss. Den är supersöt och mysig, o jätteliten! Och så ligger den lite upphöjd, och så ser man alla åkrar runt omkring. Detta är alltså Gustav Adolfs kyrka i Viby. Kolla in:
Visst är den söt? Tycker den känns helt rätt. Och prästen, han är så himla cool! Han har stora mustacher och är en liten teaterapa, hur skön som helst!

Igår frågade jag min kära kompis J om hon ville ha hand om våra ringar i kyrkan. Vi kommer inte att ha någon best man eller tärna, så hon får knalla fram med dem till prästen när han ber om dem.
Hon blev jätteglad att jag frågade, och för mig känns det helt rätt.
Jag frågade mitt hjärta vem som skulle få uppgiften, och det var ingen tvekan. Jag bestämde mig för att följa den känslan, och sedan strunta i vad andra tycker. Och Tommie höll med. Hon är lätt den som har varit mest stöttande i bröllopsplanerna, och som förstår mig allra mest. Och hennes ord har många gånger gjort mig både glad och varm i hjärtat.

Hon har det ganska tufft nu, det är ju J som fick Ove i april. Där står det lite om vad hon råkade ut för då. Det var något mysko som hände, och som rubbade både balans och annat.  Hon har haft många men, och går nu på intensiv rehabilitering. Men hon e en jäkla tuffing, så det fixar sig nog!

Det är häftigt att man med åren (nu låter det som jag är 82 år) växer närmare vissa vänner, och glider ifrån vissa.

Jag pysslar vidare, så får vi se vad som dyker upp nästa gång.

12 kommentarer:

Inga sa...

Det är så spännande med bröllop och alla planer inför den stora dagen. Blir nog snyggt med rosa tema.

Maria sa...

Ta du rosa nagellack om du känner för det! Det är så spännande att få följa med lite i hur planeringen och förberedelserna framskrider. Kyrkan ser jättefin ut och prästen verkar ju cool enligt din beskrivning, så det blir alldeles säkert bra på alla sätt. Dessutom är det ju ER SPECIELLA DAG, så ni ska ju bara njuta!
Fint att du har en så´n god vän som vill vårda ringarna en stund. Det betyder säkert väldigt mycket för henne att få göra just detta.
Lycka till med det som återstår - och ha en fin helg.
Kram!
Maria

lil sa...

Vad spännande. Jag ser med spänning fram emot bilder från bröllopet. Ha en go vecka nu!

Sanne sa...

Det kommer att bli en jättefin dag! Lycka till med ALLT. Kram!

Frualbertsson sa...

Oj Maja du är inte dålig om du klarar av middag till 50 gäster på den budgeten, ska ni äta havregrynsgröt? ;-)
Njut av dessa små pysseldagar innan den stora härliga dagen! Kram
Susanne

Ingmarie sa...

Hej !
Önskar dig ett stort LYCKA TILL....
Tror det kommer bli ett redit sagobröllop!
Vilken ära att få ha hand om ringarna.
Ha det bäst/ Ingmarie

Madeleine sa...

Imponerande gjort av katten! :O
Kyrkan ser riktigt fin ut!

Evas Pyssel sa...

Du är så gullig Maja som delger oss dina förberedelser. Det är ju så underbart med bröllop. Jag tror att alla vi som är med här på bloggen kommer att ha tankarna hos dig och din Tommie på er bröllopsdag. Jättesöt kyrka förresten. jag gifte mig också i en liten helt rund kyrka.Den var oxå jättesöt . Kram Eva

skapa och inreda sa...

Kommer på mig själv med att tänka på dig och ert bröllop. blir så glad i mitt hjärta.
Kram Annika

Mmatilda sa...

Ja jag förstår att det är spännande för dig nu! Fin kyrka, den måste vara väldigt gammal, typ medeltid.

Mia stickar sa...

Visst måste man få vara fåfäng när man ska gifta sig! Kyrkan ser fin ut, den typen av stenkyrkor finns inte här uppe. Vi har en liten söt en i trä!

Ulla-Bella sa...

Så morsomt å få være med på dine forberedelser:) Den kirken var vakker - gleder oss til bilder:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...