tisdag 7 september 2010

Vad var det nu? Jo, virkat, och bröllop...

Ahhhhh! Jag är stirrig, förvirrad, nervös, stressad, trött...puh!
Knappt fyra dagar kvar nu! Jisses!
Det började kännas nervöst i Söndags, när vi satte upp tälten. Det blev så påtagligt då.
Och så blev jag trött, för det blev lite jobb med det.
Min kusin kom, med min andra kusin som bonus. Så vi hade bra arbetskraft. Och de två första tälten kom upp snabbt. Det tredje packade Tommie upp....och...oops, plocke-pinn-tält! Sådär kul. De stod och klurade en halvtimme, och fick inte ihop det. Där var inte ens en beskrivning, och delarna var många och konstiga. Så iväg o handla nytt tält med Far, kommer hem med det, öppnar det, och det är också ett plockepinn-tält! Tillbaka, nu med Tommie som sällskap, och de kommer tillbaka med ett 4 x8 meters tält. Och dyrt var det! Men det fanns bara det kvar, eftersom säsongen är över.
Så fick vi upp det också, minus kusinernas hjälp. Och det blev riktigt, riktigt snyggt! Pampigt med tre vita, fina tält.

Alltså, jag känner att jag har svårt att få ihop en sammanhängande text ikväll. Men här kommer lite virkat som ska vara med på bröllopet:


Tändsticksasken är med så ni förstår den ungefärliga storleken.


Detta är min vattenflaska. Jag virkade ett slimmat fodral till den, så om jag vill kan jag ha den i kyrkan (mina besvär brukar lugna sig lite om jag kan ta en klunk vatten). Ska göra en rem, så kan jag ha den hängande på mig om jag känner att jag behöver det. Jag funderade ett bra tag på vad för slags flaska jag skulle ha, eftersom den inte vara för stor. En liten drickyoghurt-flaska var det bästa jag hittade. Den är lagom, bara 25 cl, och så är den ju redan vit :-)


Dessa blommor har jag nu beslutat mig för att välja mellan som "brosch" till skärpet. Mönstret är från Skapa och Inreda. Jag tror jag kommer att välja den högra, den blev bäst. Och garnet är Cotton Light, samma garn som jag hade till min bolero.

Nu återstår det en liten virkad förvaring till ringarna, som J kan ha. Det är ju inte säkert att hon vill ha en väska i kyrkan, och oddsen att hon har fickor är väl sådär hög...
Och så måste jag fixa nåt blomaktigt till håret. Har testvirkat några blommor, men blev inte nöjd. Ska kolla igenom den ärvda virkgömman imorgon.

Det är mycket små grejor i huvudet nu, det snurrar mest. Det var säkert en massa mer jag skulle skriva om, och jag vet inte riktigt vad jag lyckades sätta pränt på. Tack för alla varma lyckönskningar och kommentarer. Jag känner att jag just nu(och på lördag) kan behöva alla stärkande tankar jag kan få!

17 kommentarer:

Maria Harrsjö sa...

Men vad fiint!! Du ska vara lite nervös nu!! det är ju snart dax, det kommer gå jätte bra!! Och vilken lycka tänk att få gifta sig! hoppas vi får se lite kort på dig och mannen sen. Lycka till, njut i fulla drag!!

Tyg och otyg sa...

Kanske några till blommor, likadana fast i olika vita garner, till håret kan bli fint?
Hmm, det påminner mig om att jag faktiskt hade lite vita virkade blommor i håret på ett bröllop jag var på (dock som gäst) för ett par år sedan.
Smart med vattenflaskan, det ser ju riktigt genomtänkt ut!

Mia stickar sa...

JAg skulle nog också vara snurrig om det var fyra dagar kvar! Hoppas att allt löper lugnt nu fram till bröllopet och att allting ordnar sig!

Unknown sa...

Hej Maja
Vilka fina saker, du är så genomtänkt och duktig. Klart att du är nervös, jag och min man vi gick i 3 dagar och sa till varandra med nervös röst -vi ska gifta oss på torsdag, vi ska gifta oss på torsdag, vi ska...
Vi var väldigt nervösa, som tur var så visste vi bara i 7 dagar innan att vi skulle gifta oss just då ;-)
Tänker på dig jättemycket på lördag, loooovar!
Kram
Susanne

Caroline sa...

Åhh vad härligt det är att ta del av din bröllopsyra =) Jag tycker också högra blomman blev finast. Du kommer få en sån fin dag Maja!

Tina sa...

Vad spännande det är att följa dina förberedelser inför bröllopet. Smart att virka ett snyggt fodral till vattenflaskan. Det kommer att bli en underbar dag för er!

Evas Pyssel sa...

Du är så duktig och påhittig. Det kommer att bli så jättebra. Min man hade mardrömmar dagarna innan vi skulle gifta oss. Han drömde att vi kom till kyrkan och där stod prästen i shorts och sa "Här är semesterstängt. Ni får vända er till Kristvalla kyrka !!" Vi råkade nämna denna dröm för prästen och den hade han väldigt roligt åt och den använde han sedan i ett par predikningar...:"Kyrkan är aldrig semesterstängd !" Det är normalt att vara lite vimsig inför denna stora dag !! Tänker på dig !!! (är bortrest i helgen ) Kram Eva

Fijaffa sa...

Du är så makalöst kreativ och pysslig :-) Vilka fina saker du har gjort! Tänker på dig.

Madeleine sa...

Vad klyftigt med ett vattenflaskfodral! :D

Unknown sa...

Du har så roliga och fina detaljer och tänker på allt. Gläd er åt dagen som närmar sig.

Paradiset Kaos sa...

Du är påhittig och duktig och allt kommer att gå bra!

Sanne sa...

Vore väl nästan onormalt att inte vara nervös så här dagarna innan bröllopet! Och på lördag tänker jag extra mycket på dig och att det ska bli fint väder och att allt ska klaffa.

Cattis sa...

oh, så fina små saker du virkar till bröllopet. Vad kloka och fina tankar du har som kan hjälpa dig denna dag. De stöttande tankarna kommer att vara med dig från mig - det lovar jag.Ta en sak i taget så ska du se att allt blir klart till lördag.

ett stort lycka till och var rädd om dig.

kramkram <3

Maria sa...

Så typiskt med plockepinn-tält! Men jag blev förvånad över att ni inte fick rabattpris på det som ni köpte - när säsongen är över brukar man väl ha lite rea?
Så klurig och smart du är! Jättesöt vatenflaska! Och blommorna blev jättefina. Hoppas att du hittar någon bra modell till håret.
Men du - försök att varva ner lite under de här dagarna som återstår! Har ni något "värdfolk" vid bröllopet? I så fall kan du säkert delegera en hel del "sista minuten-praktiskt" till dem.
Önskar dig en fin dag.
Stor kram!
Maria

skapa och inreda sa...

Vad roligt att du valt "min" lilla blomma :)
Vatenflaskan var ju för söt :)
Jag önskar er lycka till, Jag ska skicka dig en lugnande tanke på lördagmorgon så ska du se att allt går bra.
Många kramar
Annika

Hulda sa...

Vad fina saker :-) En sån här skulle du också ha: http://humlanspyssel.blogspot.com/2009/07/virkat-strumpeband.html
;-)

SUADDA sa...

Man så mycket fint du har gjort till din lyckliga dag! =) Den högra blomman röstar jag också på!
Flaskfodralet är ju helt underbart! Vad påhittig du är! Den smälter ju hur bra som helst in med brudklänning och allt. Supersöt blev den!

Ja, det närmar sig och det skulle vara konstigt om det gjorde det utan nervositet....bara hur naturligt som helst. Men det kommer att gå jättefint ska du se! =)

Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...