torsdag 3 februari 2011

Varför har Ebbe så konstiga morrhår..?

Folk frågar mig ibland varför Ebbe har så korta morrhår...
Då säger jag som det är; han älskar att leka med saxar, särskilt när jag klipper tyg.

Då kollar de konstigt på mig, och tycker nog det var en dålig lögn jag drog till med.
HAHA, här är bildbeviset!

Jag sitter väl inte och klipper av hans morrhår för skojs skull heller?!
Jag kan tillägga att en annan bidragande orsak till morrhårs-statusen är att han även tycker det är skoj att attackera min elektriska rakapparat...  men det tror väl ingen på heller :-S. Det e sant!


Såhär är det alltid när jag ska klippa till tyg på golvet. Men han har ju i alla fall skoj! Och det är bara vissa morrhår som har fått sig en törn :-)
Tok-Ebbe.

Men jag är så lycklig idag, för Ebbe är piggare. I tisdags slutade han helt plötsligt att äta, och jag kände inte igen honom. Igår sa veterinären att vi måste tvångsmata honom, så det gjorde vi igår. Usch, så hemskt det var. Matte började böla...matte är blödig när det gäller Ebbe.
Men idag har han börjat äta! Tjoho! Lycka!

Jag tror det var den smärtstillande medicinen han blev dålig av, och nu har den väl börjat gå ur kroppen igen.
Hoppas på det! Såret ser fint ut i alla fall.
Och, som ni ser, så har han ju busat idag!

22 kommentarer:

Mmatilda sa...

"Krya-på-dig"-hälsningar till katten!

Sanne sa...

När min katt (frid över hennes minne) fick ungar på gamla dar så upptäckte vi att hon tuggade av ungarna morrhåren när de var några veckor gamla, vi trodde hon blivit konstig! Men sen läste jag att kattmamman kan göra så om hon tycker ungarna är för busiga, de blir mer försiktiga utan morrhår att känna sig för med. Så hon var tydligen bara trött...Katter är härliga!

mary-ann sa...

katter är härliga,egensinniga djur...mina ligger ofta på var sin sida när jag stickar utan att leka med vare seg garn eller stickor...

Mia stickar sa...

Jag var tvungen att tvångsmata en katt jag hade som var sjuk, rörde ut bredbar leverpastej med grädde och gav med en spruta (utan nål!). Inte kul men nödvändigt! Nu verkar ju Ebbe vara in action igen!

Saras pyssel sa...

Haha, han är ju bara för härlig Ebbe!! :-)
Tack för dina tips. Jag har provat att kryssa i rutan för att anpassa bredden & det gör den, problemet är att den väljer för bred bredd till att börja med. Jag önskar att det fanns så att man kunde välja egen bredd istället. Nu håller maken på att försöka göra en egen html-kod till mig istället. Så jag håller tummarna för att det ska funka!

Ulla-Bella sa...

Godt å høre at Ebbe er på bedringens vei:)

Rosenvante sa...

Jag blir lika blödig jag, bölar o har mig när de inte mår bra och man tror att nu är det kört. Men hellre det än att man inte märker och bryr sig. Alla mina katter o hunden är superförsäkrade, vilket jag fått pikar för. De är ju bara vanliga bondkatter och en blandrashund, men för mig är det viktigt, jag har ju tagit dem till mig och har ansvaret för dem.
Hoppas Ebbe inte blir av med för många morrhår när du klipper bara.

4U2! sa...

Bäst att inte vara nära dig om man har långt hår som jag?

Ozas Pysselverkstad sa...

Hej !

Du hade rätt det blev ett a för mycket. ozaandersson@hotmail.com

mvh

ÅSa

Maria sa...

Ja, Ebbe är verkligen skön! Gott att höra att han har börjat äta igen. Man vet ju själv att medicin ibland kan ta ifrån en aptiten helt. Ha en gosig kväll!

Mmatilda sa...

Hej!
Jag skulle bara vilja tacka för din beskrivning i ett tidigare inlägg av hur man får in en länk på sin "klick-bild". Jag TROR att jag nu fått det att fungera.

TACK så otroligt mycket för instruktionerna!!!

ellenkantarellen sa...

Lille Ebbe då! Bra att han mår bättre. Det kanske inte är alla katter som gillar "mustasch" heller, det kanske är omodernt i kattvärlden, hi, hi!
Kram

Tina sa...

Men, så skönt att han är på bättringsvägen!
Min kattflickor älskar att knöla ihop mönsterpapper till små bollar, så det gäller att inte lämna mönstren obevakade några längre stunder. :)

Caroline sa...

Krya på dig Ebbe!! Skönt att kunna fixa bildbevis, nu kan alla vara säkra på att du inte klipper dom av estetiska skäl haha =)

Ulla-Bella sa...

Hihi, koselig kommentar fra deg på bloggen min. Votter betyr nok vanter på Svensk. Men i norge er det altså slik: Votter= uten fingre Vanter=fingre

Madeleine sa...

Man är så blödig när det gäller ens lilla älskling! Jag kan knappt vänta på att åka och hämta min, stirrar envetet på min telefon som borde ringa. :P
Nagellacket är ett av Isadoras - deras lack är väldigt bra! Egentligen är just detta mer åt det lila hållet, men det ser lite vinrött ut på bilden. :)

Black Iris sa...

Genom åren har jag haft 7 katter så jag vet hur de funkar så självklart tror jag dig. De kan ju attackera nästan vad som helst som rör sig lite grann.
Jag tror nog att du kan ha delvis rätt om att jag inte ska hålla böckerna för länge. Jag tror att virkningen också gör sitt till och sen sitter jag ju med datorn i knät mest all ledig tid. Då känns det också i armarna.
Skönt i alla fall att Ebbe kryar på sig.

Kram Maidi

Hedvig sa...

Ha ha! Vad söt han är! :) Fast det verkar vara en lite småfarlig lek ändå... ;)
Hoppas han börjar äta själv igen bara!

Ja, jag har märkt att du och jag har mycket tur just nu. Vi kanske skulle köpa en trisslott tillsammans? ;)

Kram

Fijaffa sa...

Han verkar vara en så järlig katt, din Ebbe. Alla katter är ju inte så sociala som han (om jag har fattat rätt, har ingen större erfarenhet av katter själv). Ha det bra, Kram! Och ge Ebbe också en kram från mig.

Maria sa...

Katter är mysiga - men de har definitivt sina egna idéer... Trevlig blogg du har!!!

skapa och inreda sa...

Ebbe är en härlig katt, hoppas nu att han fortsätter att äta och blir sig själv igen.
Kram

Clara sa...

It's such a good sign he's eating again. Poor thing...he'll be much happier without the collar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...