söndag 13 januari 2013

Skötbords-fixelifix

Det har hänt lite i barnrummet i alla fall.
Bland annat har jag piffat till ett skötbord.
Vi fick det gratis av min kusin, som har använt det till tre ungar.
Det var ett sånt här (IKEA-länk). Och det var lite småslitet efter tre vildingar ;-).
Så jag målade det i en mörkturkos färg, och slängde på lite överbliven mönstrad dekorplast.
 

 
 
Ja, nu är den ju belamrad med färg fortfarande, och emellanåt en och annan kise.
 
Det har blivit en del turkosa tassar de senaste veckorna om vi säger så :-).
Ja, och en del knyckta penslar också...
 
 
Det börjar kännas lite jobbigt nu, för jag har inte orkat göra så mycket i barnrummet som jag hade velat.
Har blvit så otroligt trött de senaste veckorna.
 
Blodvärdet är inte bra, inte sköldkörtelnivåerna heller, och blodtrycket är riktigt, riktigt lågt.
Och dessutom verkar det som om jag har nån dum infektion i kroppen också.
Så jag känner mig som en zombie med tapetklister i huvet.
Och det är det värsta jag vet! När man liksom inte kan tänka klart och känner sig bedövad i hjärnan. Huh! Det påminner mig om när min ångest var som värst, och därför blir jag så rädd när den känslan kommer.
Men tror och hoppas att åtminstonde infektionen börjar försvinna så smått.
 
Magen är ju rätt stor nu, och nu kan jag riktigt känna kroppsdelar som rör sig under huden ♥.
Svårt att förstå var tiden har tagit vägen!
Jag har ju en hel del saker kvar att fixa, och börjar känna mig lite stressad.
Det hjälper ju inte att min man har plockat fram den blivande bb-väskan och insisterar på att jag ska börja fylla den...
Ja, han gillar att vara ute i god tid ;-)
 
Fast det gör vi båda för det mesta.
Är glad att de viktigaste grejorna är fixade, och har varit det ett tag.
Ni vet; barnvagn, babyskydd, säng och en bas-garderob.
Har tänkt hela tiden att man inte vet hur mycket man orkar på slutet, och det var ju klokt av mig :-)

Just nu i vecka 31!
 
Jag har ju inte ens virkat eller sytt speciellt mycket ännu!
Men ojsan, ni kan nog skymta nåt på skåpet där....kanske är det nåt alldeles färdigt till bebisen som jag snart ska visa er..!
När jag orkar då. 
 
Tack så mycket för alla fina, rara kommentarer om koftan!
Visst är det så att jag har lite höga krav på mig själv och behöver lite peppning ibland.
Så tack för att ni bidrar med det!
Det behövs extra mycket nu när jag är mer känslig, och dessutom inte har nån handarbetsintresserad mor som ger mig beröm.
Ni är så fina som finns!

16 kommentarer:

Pysselpinglan sa...

Vad fint skötbordet blev! Har hamnat in här emellanåt och var tvungen att skriva nu att jag vet precis hur det känns, jag är nämligen också i vecka 31! :) Vilket datum är din knodd beräknad? (hade också lågt bt nu vilket var väldigt ovanligt för min del, brukar vara tvärtom ist )

Anonym sa...

Hamnar också här emellanåt och blir inspirerad, igenkänningskänslan är nästan kuslig, är i vecka 31 och fick reda på det en månad efter att min pappa gick bort i juni 2012.. jag är såklart glad för bebisen men det har varit mkt känslor.. Försöker greja lite bebissaker men det är inte min starkaste sida.. tycker eg. bäst om att måla så jag får väl göra en tavla .. Allt gott och lycka till nu/Christine

Saras pyssel sa...

Ta det lugnt & stressa inte - mycket kan du fixa när barnet har kommit! Det är ju först då man börjar se vad som är smidigt & lite mer hur man vill ha det. Så försök vila & njuta av rörelserna i magen. Resten finns det tid till sen! :-)

Pysselpinglan sa...

Christine - Får instämma med att det börjar bli kusligt, när jag blev gravid första gången (mitt andra barn på gång nu) så var det också kort efter att min pappa hade gått bort.. Så jag förstår hur d känns, sorgligt är det :(

Sanne sa...

Ta det lugnt och försök att inte stressa säger en som var gravid senast för precis 25 år sedan :-) Det som blir färdigt det blir färdigt och resten blir färdigt sen. Det som slog mig när jag fick mitt första barn (av tre) var hur lite grejer man egentligen absolut behöver första tiden och där hade vi stressat runt innan.
Känner igen den där tröttheten, näst intill förlamande. Hoppas du piggnar till och slipper krämpor, det är minsann tillräckligt jobbigt att vara gravid ändå nån rättvisa får det allt vara. Ha det bra och njut av din mage, snart är den borta (även om det ibland känns som om graviditeten ska vara för evigt på slutet).
Har sagt det förut och säger det igen: bebismagar är så fint!

Klockarbarn sa...

Jag började pyssla, sy och sticka först efter att vårt andra barn kom. Det var vilsamt att sitta och sticka när barnen sov eller hade pappastund. Så jag säger som några av de andra. Det blir bra oavsett om du hinner färdigt före eller efter förlossning.
Jag var oerhört trött före och efter mitt första barn. När det andra kom 19 månader efter så fanns hur mkt energi som helst både före och efter. Så otroligt olika trots att man är samma person. Jag har problem med sköldkörteln men medicinen korrigerades med en halv dos extra under graviditeterna. Då funkade det fint.

Eva sa...

Kan inte helt uttala mig om allt nu, men jag är faktiskt övertygad om att du hinner det du måste:)
Och det viktigaste har ni ju klart?
Så tänker jag på ett par som var så HELT säkra på namn... (De hade ett för flicka o ett för pojke) Och så föddes en liten grabb... Vad han "skulle" hetat har alla nog glömt för dag 2 sa' farfar att "Men det är ju en MARKUS!". Och det är det:) Så "best plans made by mice or men" - lika bra vänta med en del tills man vet vem man har att göra med tror jag:)
Kram på dig o din härliga mage!

Jennie sa...

Åh, här har du en till som inte orkar hälften så mycket som jag skulle önska! Min bebis är beräknad till nästa vecka och jag har en miljon idéer på saker som jag skulle vilja göra. Men istället sover jag bara. Vi får väl lita på det som sägs ovan, att vi kan fixa det där när bebisarna kommit ut och orken återvänder. :) Skötbordet blev grymt snyggt i alla fall!

Caroline sa...

Fint skötbordet blev =) Och himla fin är du om magen!!

Maria sa...

Jättefint skötbord du fixat!
Och vilken go mage! Dom där rörelserna i magen - oj vad jag saknade dom efter graviditeten.

Anonym sa...

Va duktigt du är! Skötbordet blev så fint. Hoppas att du snart mår bättre. Har haft liknande problem(utmattning och ångest). Väldigt frustrerande, man vill så mycket men handbromsen ligger i. Var rädd om dig!

mvh Agneta

Hedvig sa...

Ta det bara lugnt med barnrummet! Bäsen kommer inte ploppa ut och vara missnöjd över hur hens rum ser ut... Sen brukar det ju vara så när folk skaffar barn att barnrummet står helt orört det första halvåret ändå... ;)

Kram

Malin sa...

Vilket fint skötbord! Vad spännande det låter med magen. Minns när jag själv gick med magen i vädret. Det kändes väldigt speciellt och spännande. Men visst var jag trött mest hela tiden! Det hör väl till kanske. Måste också säga att din tröja i förra inlägget ser jättefin ut.
Må så gott och vila mycket!
Kram Malin

Suss sa...

Vilken fin mage! Känner så väl igen din känsla, men det bästa verkar vara att bara lägga ner att känna sig stressad och ha dåligt samvete över allt man inte gör och ta det piano ett tag. Njut av graviditeten och närheten med bebisen i magen och käka lite chokladpraliner. Tack för din fina kommentar på min blogg med. Mitt största problem är min ångest och jag vet inte hur jag ska hantera den heller..

skapa och inreda sa...

Du är så härligt kreativ, allt som du sätter händerna i blir så fint.
Koftan i ditt tidigare inlägg ser så mjuk och skön ut, gillar dina färgval.
Njut av livet :)
Kram
Annika

Catty sa...

Mysmage ! Vad fint bordet blev !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...