lördag 26 januari 2013

Heja heja!

Det var riktigt roligt att så många kommentarer rullade in på mitt doftfria inlägg!

Och det känns riktigt hoppfullt att det är många som håller med mig, och tänker på detta.
Att välja bort en sån produkt gynnar inte bara våra hudar utan också miljön.
För sköljmedel är en sån produkt som innehåller en massa grejor som direkt skadar naturen.

Jag har blvit så deppig varje gång jag har sett kvinnor i affären som lastar upp fyra dunkar sköljmedel med suspekt färg på bandet.
Men nu vet jag att jag i alla fall inte är ensam!
Tack för det, och heja oss! ♥

5 kommentarer:

Mmatilda sa...

Jag använder inte heller sköljmedel. Det är väl mest till syntetiska material man vill ha det, för att få bort deras statiska elektricitet?
Det känns ju också som att man tillsätter parfym för att dölja att tvätten inte är riktigt ren... Mina barn har haft oparfymerade kläder hela sin uppväxt.

HH JaJa! sa...

Ja, heja oss!!! Ditt inlägg var säkert en ögonöppnare för många. Varför vara duktig och använda begagnat om man dränker in det i kemikalier sedan? Bra jobbat. Kram!

Anonym sa...

Hej vännen! Håller med dej, det är ju sjukt med starka dofter i tvättmedel och sköljmedel.. Hur kan tvättmedelsföretagen lyckas inbilla folk att det är naturligt att dofta så starkt av gröna äpplen, så att man nyser? Som sagt..inte nyttigt alls.. Jag använder inte tvättmedel. Det är väldigt sällan jag gör det, för att inte säja aldrig.. Jag har det mest fantastiska tvättmedel man kan tänka sej.. Och det mest miljövänliga och billigaste, och mest effektiva jag nånsin stött på.. Jag har använt detta i 5 år, och är så hilma nöjd att jag aldrig kommer att använda nåt annat.. Jag talar om tvättnötter.. Kika på www.tvaleriet.se och läs och begrunda.. Bästa medlet till att tvätta olja från händerna efter mekandet är galltvål, www.galltval.se jag har aldrig haft så rena fönster heller sen jag började med detta. Några droppar galltvål och en skvätt ättika i lite vatten, sen är fönstren som nya igen.. Jag kokar vatten med tvättnötterna, och använder som hårschampo, och som möbelpolish, och ibland som maskindiskmedel. Suveränt! Jag använder ibland weba maskindiskmedel.. Toppenbra, och alla bönder kan ju inte heller ha fel.. weba.se Vore kul om du läste på deras hemsidor och ger mej kommentarer. Du som också är miljömedveten, kanske du rent av vill ge dom en chans och prova dom. Isf är det inte bara miljön som kommer att tacka dej, det kommer din plånbok också att göra, jag lovar.. Vill du veta mera om mina favoriter, så hör gärna av dej.. Jag delar mer än gärna med mej av mina erfarenheter av dessa produkter.. Jag kan inte leva utan dom.. Hälsningar kisse70@yahoo.se

Anonym sa...

Yes! Leve tvättnötterna!
Inte bara sköljmedlet som är ett problem.. Kan inte köpa tvättmedel heller. Hemskt innehåll och starka tensider. Använder inte vanlig tvål och schampoo heller. Otäcka saker!
mvh Agneta

Anonym sa...

Hej, när mina barn var små strök jag deras kläder just för att de skulle bli mjuka och sköna, lycka till med bebben ;-)
Kram Maria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...