måndag 9 augusti 2010

Virkhjälp och virk"hjälp"

Det blev ännu en virkad nödvändighet härom kvällen.

Jag har emellanåt ganska ont i min vänstra handled, och efter mc-semestern känner jag av det igen.

Det har dock känts ganska bra på sista tiden, och det är för att jag virkar mycket! Jo, faktiskt. Jag har stickat ganska mycket innan om åren, och det tog mycket mer på handleden än vad virkningen gör.

När jag har ont blir jag ganska svag i den, och så värker det. Det är väldigt skönt att ha ett skydd på sig då, så jag virkade ihop ett.

Det fick bli bomullsgarn som var ganska styvt, så det sitter åt hyfsat hårt. Och jag kunde ju inte sluta den helt, för då fick jag den inte över handen. Så det blev knappar! Och en kant i en annan blå nyans. Gjorde stolpar och luftmaskor som knapphål.

Detta är alltså en väldigt bra virkhjälp! Och nu till nästa virk"hjälp", som kanske inte hjälper till så där väldigt mycket, men som är desto mysigare!

Här är han; Ebbe!
Han hjälpte mig när jag virkade i förrgår, mycket trådar att leka med :-)

Lyckades få en bild med mobilen:


Det är helt otroligt hur mycket bus det kan finnas i en så liten varelse!
Jag hade glömt hur busiga kattungar är. Det var 14 år sedan jag hade en kattunge, jag var då alltså 11! Ett tag sen... Hon finns förresten fortfarande kvar hos mina föräldrar, och är fortfarande lite grann min kise. Lucy heter hon.

Men nu är alltså Ebbe här hos oss. Han är inne på sin tredje dag i sitt nya hem, och verkar trivas alldeles utmärkt! Dock tycker han nog att Mixxi är lite tråkig, för han vill inte leka. O Mixxi tycker Ebbe e superjobbig, för han går o luktar på Mixxis röv hela tiden. Men vi får ge dem lite tid, de ska nog kunna bli kompisar.

Efter bara två timmar gick lille Ebbe in på lådan och kissade! Vi blev så glada och stolta, och stod där och tittade på "underverket", då kommer den lille kisen in igen, och sätter sig och gör nr 2! Så duktig! Han har även börjat prata med mig, och spinner högljutt emellanåt. Han har redan legat på mitt bröst och sovit, och håller mig gärna sällskap både i soffan och sängen.

Jag hoppas ju att han blir en sådär mysig kel-katt, som vill ligga bredvid mig när jag virkar. Mysigare kan det ju inte bli! Och det verkar ganska lovande...
Jag älskar Mixxi, men han är tråkig på det viset att han aldrig ligger och myser bredvid en.

Oj, när det handlar om katter så maler jag på.
I alla fall...även om den lille e extremt busig, så verkar det vara ganska ansträngande att ha den livsstilen....kolla in:



Så trött man kan vara!



Och nej, han kryper inte, han sover!
Nu har ni fått se en liten skymt av Ebbe, som är 3 månader, och vi har hämtat genom Kattkommando Syd. Han och hans tre syskon skulle förmodligen ha blivit avlivade vid födseln, om inte kks hade tagit sig an dem. Mamman är en föredetta hemlös katt.

Sov sött!

19 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Så söt kissen är! Vi har 3 söta katter, 2 grå och 1 vit med fläckar. Vi kom hem för några dagar sen och vi har tyvärr inte sett den äldsta av katterna, men hon brukar vara borta upp till 1 vecka innan hon kommer hem igen.
Vi har också 3 hundar, så vi har fullt upp att titta och mysa med dem.
Ha en fortsatt skön måndagkväll!

Bettan sa...

Fräck stil på den kissen... gillar ryggkudden. Ser ut som en prydnadskatt som du "placerat" just där! Väldigt söt!!! Fiffig idé med virkad handledsskydd och dessutom snygg. Kram sytanten

zαnуα ♥ sa...

Sicken liten sötnos <3 Vad glad jag blev av att läsa att ni fått honom från KKS! Jag har själv 3 fd hemlösingar att dela bostad med =) Ena killen kommer ifrån Ronneby, lite om honom finns att läsa här http://zascraps.blogspot.com/2009/07/trodde-ni-det-var-nog.html
Hälsa lille missen med en stor puss på nosen =))

Madeleine sa...

Åh, kattungar! <3
Min ögonsten är på sitt tolfte år (jag var också elva när jag fick henne), så det var ett tag sedan! Det är dock så sent som nu som hon fått smak för garnnystan, så jag får säkra hemmet innan jag går ut. Akta dig, blivande garnmördare!
Mycket snygg färgkombination på handledsvärmaren, för övrigt!

Unknown sa...

Ebbe är ju hur söt som helst, och säkerligen lika busig. Jag minns mina två kissar när de var kattungar för sisådär 3 år sedan... väldans mycket bus var det.
Du säger att Mixxi inte är så där mysig, då är han nog som min Morrison (brittisk korthår) han är bara social typ 5 minuter om dygnet. Men han är världens goaste så det spelar inte så stor roll + att vår andra katt, Romulus som är en somali är social typ 120% av dygnet :-)
Som du märker... jag kan också prata katt som en tok hihi.
Ha det gott och tack för alla söta kommentarer inne hos mig.
kram
Susanne

Sanne sa...

Katter är mysiga,verkliga personligheter. Är utan för tillfället men det kanske är dags att skaffa en ny...Vad bra att du kan virka när inte stickningen funkar, så att du inte får abstinens menar jag ;) Kul att du gillade min blogg, välkommen till mig!

Maria sa...

Så fin handledsvärmare! Det verkar som om det är ganska vanligt att man som "handarbetare" får ont i fingrar/händer/handleder.Jag har också ont i vänster handled - överansträngde någon muskel där förra hösten när jag skulle lära mig att kroka.Borde väl vila handleden - men det är ju näst intill omöjligt.Tack för tipset om handledsvärmaren, det vore nog något för mig också.
Så mysig katt ni har!De är ju alltid sötast som ungar.Vi har nästan katt - hyr ut en lägenhet högst upp ivårt hus och de som bor där har en helsvart katt, "Nollis".Han kommer gärna och är med när man jobbar i trädgården eller sitter ute och äter/fikar.Tidigare var jag väldigt noga med att han inte skulle komma in till oss, men nu får han gärna vara här om han vill.Det är mysigt.
Sov så gott.
Kram!
Maria

Unknown sa...

Katter är mysiga. Vi har flera stycken väldigt sociala. Fast de gillar att leka med mitt garn. När jag stickar eller virkar är det hunden som ligger bredvid. Nu ligger han vid mina fötter. Hoppas handleden blir bättre. Fin handledsvärmare.

Anonym sa...

Vilken liten charmknutte! Härligt med kattungar, längesen sist jag hade en också, min katt Lisa är 13 år. Vilket bra handledsstöd och värmare!

Fijaffa sa...

Vilken bra virkhjälp till handleden, det ska jag också testa när händerna vill lite mer igen. Har haft problem med mushandled tidigare och vet att handarbetandet kan slita en del.

Mia stickar sa...

Jag stickar på ett par muddar nu. De är så skönt nr det blir kallt på mina onda handleder. Vad fina dina blev! Så mysig han ser ut eran lille Ebbe! Vi har en liten tjej som är nio vid namn Nasse (och tre hundar!)

Anita Tørmoen sa...

Jeg liker også og ha på pulsvarmere. Den nye kattepusen var jammen søt:)

Nettan sa...

Skönt att höra att det är så många fler som går igång även på katt-prat... =) Efter 5 år med vår Misty har jag sansat mig lite, men det behövs inte mycket för att jag ska komma igång igen =D

Er lille Ebbe är bedårande. Jag föll pladask för magen ♥♥♥
Hoppas handledsstödet - som för övrigt var jätte snyggt - hjälper handleden så du blir bra fort!
Kram!

SUADDA sa...

Oh, vilken sööööt lite krabat!
Vill också ha! =) ....om jag hade haft större utrymme ;)

Caroline sa...

Åhh grattis till er nya bebis =))

Madeleine sa...

Tack så mycket! :D
Vilken härlig liten nedräknare du gjort till bröllopet!

Soili sa...

En riktig liten hjärtekrossare har du där.Vilken härlig sovstil han har:)
Djur är en bra medicin mot stress och när man mår dåligt.
Härliga muddar du gjort.Bra med värme mot värken,du ska ta många pauser när du känner av det onda.

Black Iris sa...

Visst är det märkligt att alla katter har sin egna personlighet. Hoppas verkligen att Ebbe blir den gosiga katt du vill ha, och kelar du riktigt mycket med honom när han är liten nu så blir han nog tillgiven och go.

Kram Maidi

ÄNGLASTINA sa...

Så himla söt katten är och det ser så härligt ut när dom ligger o sover på dom mest konstiga ställen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...