fredag 20 augusti 2010

Min förvaring, del 3: Min älskling!

Nu ska ni få se mitt älskade syskrin! För ja, jag har faktiskt ett sådant också..!

Detta har varit min farmors. Hon dog på min födelsedag, när jag fyllde 7 eller 8. Sen fick jag nog denna efter det. Tyckte den var jättetråkig och ful då, och den fick stå i en garderob.

Nu är jag överlycklig över att jag har den kvar, jag älskar den!


Den är gammal, frågan är bara hur gammal. Vem vet? Det får lov att vara ett mysterium.
Vacker är den i alla fall.


Och nu ska ni få följa med in i syskrinet, och se vad jag har där!Överst är det plats till småsaker, och här har jag nålar, måttband, min tygsax och kritor och just det, mina spolar till symaskinen! Textillim och sprättare får också vara med :-)

Och lyfter man på detta översta lager, så hittar man detta:


Den gröna plåtburken med blommor låg i syskrinet när jag fick det, och är väldigt gammalt. Har sett bättre dagar, men får hänga med ändå. Tror jag just nu har "fulknappar" i det.
Sedan är där en gammal prince-tändsticksask, den är lite kul. Och den ganska fula bruna asken är i skinn, och fanns också med i skrinet från början.
Denna behåller jag bara för att Far har vunnit den, med kortlekar i alltså.
Han var skånsk mästare i bridge på 50,60-talet nånting!

Denna har också hängt med skrinet, och jag tror den är riktigt gammal också:


Den är lite skev, annars hade jag använt den till nålar. Men den får vara kvar ändå.
Så, nu har ni sett min älskling! Vilket tråkigt pysselliv jag hade haft utan den!

21 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Visst är det roligt att ha gamla skrin och askar kvar sen dåtid. Och vad gör det att de är slitna och sneda, de är gör använda och gör grejerna mer värdefulla. Iallafall i mina ögon.

Frualbertsson sa...

Hej Maja
Hemma hos min mamma finns ett syskrin som tillhört min mormor och det är nog exakt likadant!!! Det har kanske inte precis samma målning, men jag kan inte se någon skillnad.
Jag tycker som du att de är mycket vackra, vad glad du ska vara som har ditt!
Kram
Susanne

Inga sa...

Fantastiskt vackert syskrin! Har själv ett betydligt modernare i plast. Fast jag har ärvt ett gammalt sybord. Mamma tyckte att jag skulle ha det för jag hade bitit i det när jag var bara ett par år och satt mitt märke i bordsskivan. Där förvarar jag en del knappar och många andra småsaker.

Linn sa...

Min låtsasmamma har också ett sånt syskrin! Det är superfint!

Fijaffa sa...

Tänk vad roligt att ha kvar det syskrinet efter din farmor! Och så vackert det är! Förstår verkligen att du är glad över det.
Själv har jag ett pyttelitet syskrin som jag fick som liten, det är varken praktiskt eller speciellt snyggt men jag skulle inte vilja vara utan det och vill absolut inte "piffa upp" det heller. Det ska vara som det är!

Margita sa...

Underbart var rädd om det.

Anonym sa...

Vilket syskrin! En sån skatt du fick ärva! Förstår att du är glad över det.

Maria sa...

Vilket fint skrin, det är en skatt att vårda! Roligt att få titta in i det. De gamla askarna är ju läckra! Jag förstår att detta är din "älskling".
Ha en fin helg!
Kram!
Maria

Mia stickar sa...

Oj vilket fint skrin och dessutom med minnet efter farmor! Jag har en speldosa efter mormor jag förvarar en del smycken i och den är verkligen mormor för mig!

Soili sa...

Vilken underbar skatt du har där.Min farmor hade ett vackert skrin...men tyvärr så vet jag inte vem som tog hand om den.Med dina bilder har du gett många fina idéer på förvaring.
Glasburkarna gillar jag verkligen,
Kram.

Madeleine sa...

Vad festligt, jag har nästan ett likadant! :) Också från min farmor, men jag tror mitt är lite mindre än ditt... Vackra skatter!

Black Iris sa...

Gud vad jag har saknat mammas syskrin som alltid stod på en bänk i köket. Jag blir riktigt arg när jag tänker på att mina syskon förmodligen har slängt det. Jag bor ju så långt från hemstaden Östersund och var inte alltid på plats när mamma flyttade runt bland hemmen de sista åren tyvärr.
Samma form men annan målning, som ditt.
Jag ser ingen snusdosa bland din perfekta ordning men jag lovar dig att det är små, små pärlor i den du såg hos mig.Hihi
Nu måste jag nog ta mig i kragen och få ordning på mitt med. Man vet ju inte ens om allt man har när det är så rörigt.

Kram Maidi

Susilull sa...

Vilket vackert syskrin!! Var rädd om det, kul att du har det kvar.
Roligt att läsa om all din förvaring, visst är det kul med burkar och skrin i allehanda format!

Lilli sa...

Hejsan! Oh, ett så vackert syskrin du har! Jag har ett i plast, som dessutom är för litet nu och är helt "knökat". Överhuvudtaget märker jag att jag har alldeles för lite med förvarings- burkar/askar/eller lådor numera. Har lite högar här och var :) Du har ju jättefina tops på förvaring av olika slag. Ha en trevlig helg!

Lilli sa...

Oj, det blev ett tryckfel i förra kommentaren, sorry :) Menar förstås att du har fina TIPS på förvaring.

Ulla-Bella sa...

Så fin kiste du har arbet. Det må være gøy å ha en slike etter sine slektninger.

skapa och inreda sa...

Lyckliga du!!! Den får du vara rädd om så kommande generationer också kan njuta av det vackra skrinet.
Kram Annika

Cecilia sa...

UNDERBART syskrin! Fint för vem som helst men särskilt för dig!

Tyg och otyg sa...

Jag har ett nästan likadant, som jag fick i 30-årspresent av mina föräldrar. Det kommer från en loppis nånstans i norrland, men jag har ett ärvt efter mormor också. Hmm, kanske skulle visa min syskrinssamling på bloggen nån gång, har nämligen ytterligare några... :)

Sandra sa...

Vilket underbart gammalt skrin :)

Ingrid sa...

Jag gissar att syskrinet är från början av 1950-talet. Jag har ett som är likadant fast bara hälften så stort. Blev bara sååå ledsen då för jag ville mycket hellre ha ett blått fint som min storasyster hade men idag är jag glad över att det ser ut som det gör.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...