söndag 8 augusti 2010

Öland del 2: Garn och inspiration!

Ja, visst var jag på Ullcentrum! Och det jag var extra nyfiken på var förgarnet... och när jag kom in i deras butik (som var inne i en ganska sunkig lada), och hittade förgarnet så började jag nästan gråta. Hur normalt är det? Snacka om garngalning... Men det fanns så mycket underbara färgkombinationer, och dessa fick hänga med hem (det blåa syns lite dåligt):


Jag var ju "tvungen" att köpa med mig nåt ullgarn också, och jag stod och stirrade på alla dessa olika färgkombinationer, och valet var faktiskt inte så svårt, tänka sig! Det fanns en färgning som var den lätt snyggaste där. Det blev ett tretrådigt ullgarn som följde med hem (gillar inte riktigt det där riktigt tunna ullgarnet), och det blev 4 härvor, men inte riktigt 400 gram, eftersom härvorna är olika stora.

Och under alla mcturer som vi gjorde, och alla dessa djurhagar, så tänkte jag hela tiden; den ullen som jag har köpte, den kanske kommer från just detta får, som går där i hagen och trivs! Underbar känsla. För det är ju så att de samlar in ull från får runtom på öland, och viss omnejd.
I love it!


Ehh...som ni ser på bilden så smög det sig in nåt annat garn också... (det var kanske tur att vi åkte mc, annars hade det kanske smygit sig in mer!)

Jag läste om Karin Öberg i en tidning, och kände för varje dag som gick att jag mer och mer ville dit, hon har ju eget lingarn... Så den sista dagen var vi vid hennes ateljé tre gånger (min blivande make ÄR ett kap!), och fick ringa henne och bestämma tid till sist.

Ljuvliga färger har hon på sitt garn! Och jag visste när jag handlade att om jag ville ha mer garn, så är det bara att beställa på hennes hemsida. Men det var otroligt kul att få se det i verkligheten, och att se hennes stickade plagg. Sen hade hon ju nåt annat garn också...banangarn! Har varit jättesugen på banangarn länge, för jag gillar tanken på alternativa "källor" till garn. Och färgen var så ljuvlig att två härvor fick hänga med hem! ÄLSKAR alla färger som mina nya nystan har!

Jag ska rapportera om lingarnet sen, hur det var. Kanske har några av er testat det? Det heter Kalinka, och är 100 % lin. Hon har en hel del återförsäljare också, bland annat HelYlle i Kristianstad.


Det fanns väldigt mycket inspiration att hämta på Öland.
En kväll gick jag en promenad genom byn, och fortsatte sedan barfota genom några kohagar. De här korna låg bara ner och tittade på mig, och lät mig passera genom deras hage.Under promenaden strosade jag också genom vattnet, längs den lilla badstranden. Vackert!
Och i byn (och på hela Öland också) fanns det många fina hus. Det här tyckte jag blev ett inspirerande foto:


Det fanns ännu mer inspiration, titta:Och vackra grindar!


Kvällsljuset var helt fantastiskt, och det blev en bild tagen med tanke på en del av er bloggare.
Vissa gjuter ju fina saker i betong, och det fanns det här också, även om bilden inte är så bra.
Det häftigaste jag såg där det var ett jättestort fat/fågelbad, där de hade blandat i krossat tegel i betongen. Det var skitsnyggt! Ett tips till er betongpysslare kanske? Någon som har lust att testa?


Avslutar med en bild i det ljuvliga kvällljuset, på några hjärtan som också var gjutna. Härlig avslutning tycker jag!


Passar bra också, eftersom jag skulle berätta att Tommie sa till mig när vi hade kommit till Öland; att det viktigaste med resan var att jag fick mina garner och var glad! Helt otroligt, vilket stöd! Får snabba mig och säga ja, så ingen knycker honom! ;-)

Sov sött!

15 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Det är bäst det :-)

Tigris Predikantan sa...

Underbara bilder ... banan garn ... låter... gott! *ler*

Madeleine sa...

Oooh! Garnporr! O.ô

Inga sa...

Fantastiska garner! öland nästa, som fort det går, eller webben.

Anonym sa...

Härliga garner! Alltid roligt att få med sig lite nytt med hem från en resa - vilken tur att din sambo är så förstående!

Tina sa...

Vilken man du har!

Mia stickar sa...

Han är helt klart ett klipp din Tommie! Verkar vara fina garner du fått med dig hem!

Cattis sa...

Underbara bilder, både natur och garn(såklart). Självklart underlättas vårt intresse om vi har en man som är ett kap, precis som alla skrivit här att din är.

Maria sa...

Så roligt att få läsa om alla dina ljuvliga möten - med garn, natur, hantverk, djur och människor!Och din blivande man är ju bara guld! Ha det så gott med alla dina minnen och härliga garner!
Kram!
Maria

Fijaffa sa...

Hej och välkommen hem igen! Vad roligt att höra att semestern har gått bra för er/dig, och att du har kunnat njuta av den.
Tommie är ju en pärla, det har man förstått tidigare, så håll hårt i honom :-) Men det verkar inte vara någon risk att någon annan kan knycka honom, det låter som att han är väldigt fäst vid dig!

Nettan sa...

Härliga minnen, härliga garner, härlig man!! Jag är så glad för din skull =) ♥♥♥

Ulla-Bella sa...

Så hyggelig å høre at det er flere som blir helt satt ut av vakkert garn og deilig ull:) Spennende å høre fra turen deres:)

Sanne sa...

Verkar som om du haft en toppenresa:)Låter som om du är lika lyckligt lottad som jag när det gäller mannen i ditt liv!

Caroline sa...

Vad härligt och underbart det låter som du haft det =) Och jättefina garner- Jag älskar dem lila!!

skapa och inreda sa...

Njuter av dina härliga bilder från Öland och garn i så fina färger.
Kram Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...