onsdag 11 augusti 2010

Garnstumparna då..??

Ja, var gör man av garnstumparna?
Lägger dem på bordet framför en, och sedan kan det ju hända att de flyger ner på golvet, i bästa fall...

Nej! Nu får det räcka. Har spanat efter något som kan lösa detta problem, och ändå vara snyggt.

Sprang på en liten sophink i metall häromdagen. Den var gjord till diskmedel, men hade perfekt storlek. Den är ungefär 20 cm hög. 50 kronor, det tyckte jag det var värt!

Svart var den, toppen! Passar våra soffor.

Sen stod det ju diskmedel på den med stora vita bokstäver. Men som vanligt låter jag inte en sådan detalj hindra mig!
Så fram med svart permanent penna. Rita över. Rota i virkgömmorna. Hittade en passande virkad spets. Trotjänaren fick rycka ut igen, trälimmet! Klistra, tryck. Klart!

Jag är mycket nöjd. Det blev nästan snyggare när det kom på en dekoration. Det ska ju synas vad den ska användas till (dvs inget använt snus!!)!

Så nu ska garnstumparna hamna på rätt ställe, och det kan ju bli en del som ni vet!

Spetsen kommer nog från min mormor, eller farmor eller gamlamormor...vem vet? Tur det i alla fall, jag hade aldrig haft tålamod till detta alster själv!

18 kommentarer:

SUADDA sa...

Vilken fin "stumpgömma!!!
Åh Fiff! Du är så "fiffig"! =)

Maria sa...

Vilken smart lösning! Det är kul när man kommer på något fiffigt (du gör förresten skäl för det uttrycket)som löser små "problem".
TAck för ditt inlägg hos mig. Jo, det går bra att ha garnaffär där. Jag har kunder inte bara från samhället utan från Kalmar, Nybro, Öland, m.fl. platser runt omkring. Att jag säljer Drops garn bidrar till "populariteten".
Ha det gott!
Kram!
Maria

Ingmarie sa...

Hej !
Oj vilken fin spets... tänk som dom satt och virka förr.
Då skulle de va spets överallt.
Men.. visst blev det vackert....
Nästan blir man sugen att prova .
Har en gammal bok med spetsmönster i..
Måste leta upp den .
Kul att du hälsat på hos mig !
Ha det bäst//Ingmarie

Madeleine sa...

Härlig lösning på detta eviga problem. Själv har jag stumphögar lite här och var, till sambons förtret! ^^

Unknown sa...

Fiffigt! Jag använder en virkad korg, men stumparna fastnar lätt i den. Ha det bra!

Nettan sa...

Men vilken fin liten soptunna! Och ännu finare blev den - så klart - efter att du fått fatt i den! Fiffiga Fiff! =)
Måste ut och spana, jag har samma eviga problem med mina garnstumpar...
Ha en fortsatt härlig torsdag ♥

Ulla-Bella sa...

Det var en lur idé:)

ÄNGLASTINA sa...

Va snyggt det blev. Jag är så gammal som en -59.

Katrina sa...

Hej! Perfekt till garnstumparna det där ju! Tack för tips om knappförvaring, det vore ju super! Jag e lite trött på kvällarna just nu så jag har inte orkat sitta vid datorn. Tänkte kolla igenom vad du har pysslat med på sistone, någon kväll här. Ha det bäst!

Tyg och otyg sa...

Åh, det blev ju jättesnyggt! Jag köpte ju en hel chokladkartong (!) full med sådana där spetsar för nåt halvår sen, men inte riktigt kommit på vad jag ska göra med alla än.
Nu har jag läst tillbaka lite, vad kul att du ska gifta dig! Tråkigt att höra om din mamma och hennes sjukdom. Hoppas att det ska gå bra den här gången också!

Cattis sa...

Oh, vad du inspirar mig med alla dina fina förvaringstips.

kramkram

Caroline sa...

Vad fint, du är så påhittig Maja =)

Lilli sa...

Ja det var ett bra sätt att använda en spets på :) Det blev tufft med det svarta och vita ihop på garnstumpstunnan :) Ha det gott!

Lillemor i Hummelsta sa...

Vad kul att du vill följa min blogg! Välkommen. Vad fin din hink blev, en sån skulle jag också behöva. Först lägger jag stumparna på soffbordet, sen ramlar dom ner på golvet, sen får katterna tag på dom, ja sen är dom i hela huset.
Det blev verkligen snyggt med spetsen också.
Jag köpte i julas senap på apoteket, du vet i en keramikmugg med trälock. Köpte en vit förrförra året, och en svart nu i julas. Försvann direkt in i dotterns rum för förvaring av sminkpennor. Hade varit perfekt för stumpar åt mej, men neeejdå. Får väl fundera vidare.

Sanne sa...

Blev ju jättefint med spets på! Garnstumpar hittar man ju lite varstans annars...

Lillemor i Hummelsta sa...

Hej igen! Jo det ska tydligen bli "tvättäkta" med karamellfärgade garner. Det funkar bara med ullgarner, eftersom ullen innehåller protein, och det är proteinerna som tar åt sig färgen, sen förbereder man garnet genom att låta det ligga i blöt någon timme i varmt vatten och ättika. Då suger garnet bättre åt sig färgen. Jag kan ju inte bevisa ännu att färgen håller i sig, eftersom det inte tvättats ännu, men det ska nog gå bra. Kanske någon liten procent fäller ifall man inte sköljt bort överskottsfärgen ordentligt, men det får man väl räkna med.

heltKLAARt sa...

Vad mycket fint du gjort! Roligt att följa bloggen din! Önskar dig många roliga kreativa stunder!

Garbo sa...

Hej vännen! Jag sitter och läser i din blogg varenda dag. Och njuter i stora drag av allt ögongodis du tillverkat och visar. Och jag skrattar mej halvt fördärvad när jag ser kortet på Ebbe. Jösses vilken livsnjutare han är.. Vi har en katt som ser nästan likadan ut som din, Men han är gammal och har inte lika mycket spring i benen nu. Men han intar precis samma positioner när han sover, som din Ebbe gör.. Huvet hänger over soffkanten, och ben och svanstipp ligger utslängda åt alla håll.. Så ska livet levas-med full njutning.. Jag gillar din burk till garntåtarna. Jättesmart! Och vad fin den blev! Jag har också en liten burk till garntåtarna som blir när jag virkar mormorsrutorna. Jag ska sätta ut alla små garntåtar i buskarna i vår. Fåglarna älskar dom eftersom de behöver byggmaterial till sina bon. Jag brukar samla allt ludd från torktumlaren, och alla katthår som blir när jag borstar katten. Fåglarna tycker jättemycket om det också som bomaterial. Så på detta vis kommer ju detta till nytta. Vi kallar det för skräp, men fåglarna tycker det är otroliga lyxvaror.. Hälsningar Ewa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...