söndag 20 juni 2010

Garnet och jag...

Jag e trött, jag e så trött...

Puh!

Igår va det mc-kortege, o jag va trött. Idag, ja idag, garn...mycket garn...massor av garn! O sedan släkten.

Jag e snurrig i huvudet! Av garnet.
Jag har aldrig sett så mycket garn. svarta fåret, marks & kattens, tyskt garn, norskt garn, almedahls, turkiskt garn, italienskt garn, jakobsdals, engelskt garn...ja, allt.

Jag bara gick runt, runt, runt och visste inte var jag skulle titta. Letade efter nån grön nyans på garn, annars inget specifikt.

250 kronor spenderade jag, på 800 g garn. Bra pris, ca 15 kr/ 50 gr nystan. Ett nystan jag hittade på 100 gr kostade 20 kronor.

Jag var alltså i Kylinge, på Linneas garner.

Det e ett sletet hus, o inte superfräscha lokaler. Det e rörigt, men det finns massor, o till bra priser. Dock kände jag en liten svag lukt av mögel...ajaj. Men helt klart värt ett besök! Allt i garnväg finns där i alla fall. Tror det va en hel del till broderier också, orkade inte riktigt titta...

Där fanns en massa annat grejsimojs (skånskt ord??) också. Lustig snubbe som hade det, hihi. Tror där brukar va en tjej annars.

Idag såg jag också för första gången ett nystan på 400 gr. Wow, det va stort!

Ett snabbt foto:



Detta blev alltså skörden.

Jag e ju sån när jag handlar garn, att jag alltid tittar efter fynd och bra priser. Köper det jag tycker e snyggt, och ofta inte så många nystan.

Jag blir nämligen som mest kreativ av att ha massa olika sorters garn hemma, för får jag en idé så kan jag snabbt hitta nåt passande, och sätta igång.

Det har nog bara hänt en gång att jag har hittat ett mönster, och SEN gått och köpt garn bara till det. Jag tycker det e tråkigt! Det e mycket roligare att fynda, och sedan låta kreativiteten jobba.

Jag tycker också om att ha mycket garn hemma, älskar synen av det! Men jag tycker inte om att sticka/virka upp det, för då har jag ju inte det kvar :-). Detta brukar i och för sig gå över när projektet är klart, och det blir nåt fint av det!

Men samtidigt så kan jag bli störd om jag har nåt garn som legat länge, och som jag inte vet vad jag ska göra med. Särskilt om jag har gjort nåt av det, och det blir garn över...tycker inte om såna restgarn, men samtidigt tycker jag ju om enstaka nystan...

Fast färgglatt garn i akryl o bomull tycker jag om att ha rester av, för då virkar jag bara möss av dem (jag vet, har inte visat dem ännu...:-S). Men en stump grått ullgarn, hur kul e det?

Alltså, jag e knäpp när det gäller garn. Är det någon därute som känner igen sig?? *please....!

Det va rapporten det.

Tacktacktack min älskade för att du stod ut med mig denna långa stund i garnaffären, du e bäst! Vet hur kul jag hade tyckt det va att gå runt i en teknikaffär i typ en timme...

Love ya!

Detta e till dig--------->

25 kommentarer:

Camillas virkhörna sa...

Nä då, grejsimojs använder vi i Västergötland med! Gillar också att ha en massa garn hemma som jag kan känna och klämma lite på. Är nog lite vrickad tror jag :-)

Bettan sa...

Mycket fint du hittat. Jo visst är det roligt att ha garn som ligger och bara väntar på att bli gjort nåt av.. min gubbe tycker att det "dammar" så väldigt om garnet.. måste jag har så många olika sorter... och måste det ligga just där och där...? Hoppas det blir nåt fint. Kram sytanten

Eva sa...

Ja, jag skrattar visst känner man igen sig. Det är bra att ha garn framför när andan faller på, man vet ju inte vad man kan behöva. Grattis till alla fynd

Saras pyssel sa...

Fina garner! Riktigt härlig färg på det där röda! Det blir nog något riktigt fint av det!

Mia stickar sa...

Jag är tvärt om. Blir lite stressad av att ha mycke garn för om jag så ska göra nåt och det jag inte har passa så känns det så onödigt att gå och köpa ännu mer! Men du verkar ha fyndat! Och grejsmojs har vi här uppe i norr också!

Nettan sa...

Joda, grejsimojs finns här oxå, i Mälardalen =)

Jag älskar oxå att gå och frossa i garnaffärer, och köper ofta bara enstaka nystan för "den kan bli nåt fint!" Tycker det är bra att ha hemma, när inspirationen dyker upp.

Har fått ett litet tips om en hittills okänd garnaffär i stan, med mycket fynd... så jag ska ut och leta reda på den i veckan tänkte jag mig =)

Sanna sa...

Jag tror vi är ganska lika, alla vi garnnördar. Garn kan man inte få för mycket av.

Kram

Anonym sa...

HEJ!
Jag har oxå varit där flera gånger och alltid hittar man något udda garn och billigt som man måste ha fast man har massor hemma men som sagt lite rörigt osv är där men otroligt roligt att leta i alla gömmorna.'
Kram Eva

Skräddardotter sa...

Grejsemojs säger vi i Halland oxå! Jag har full förståelse för din fascination av garn....

Soili sa...

Det där lät som ett intessant ställe,tur att jag bor för lång bort,för där skulle jag säkert förköpa mej totalt.
Har fått "ärva"en massa garn,så jag har min"kvot"fylld för en lång tid framöver.

SUADDA sa...

Ja, "grejsimojs" finns även här i Sundsvall! =)....och inte kan man väl få nog av den varan ;)
Jättehärlig garner som du har fyndat!
Sov gott!....Önskar dig söta garndrömmar!

Kattis sa...

Oooh jag känner igen mig så väl, det är helt underbart att ha garn hemma och gärna mycket! Men sen att det ligger för länge e kanske inte lika kul, men hux flux blir det nåt utav det ändå! Det e skoj! Låter som du hade en ypperlig dag!

Evas Pyssel sa...

Det låter som man skulle vilja åka dit en sväng och försöka hitta lite grejsimojs jag också. Kylinge sa du, ska kolla kartan.
// Eva

Living next to me sa...

hyggelig du vil være med , selv om det ser ut som du har garn nok en stund. Lykke til

Cattis sa...

Härligt inlägg och jag känner oxå igen mig med alla mina garner. Det jag tycker är tråkigt är att jag tröttnar på dem jag har hemma och vill handla nytt garn men jag har ju ändå så mycket jag kan virka med, men ändå vill jag shoppa mer.... som jag ändå tröttnar på... inte logiskt... Var det virrigt?? Förmodligen för det är så jag fungerar just nu... förhoppningsvis blir det bättre lite längre fram i sommar.

Ha det så bra

kramkram

Timeout sa...

När jag var barn (ca 100 år sedan) sa vi också grejsimojs. Jag gillar när gamla uttryck kommer tillbaka.
Jag är lite kluven till min garnsamling. Jag gör precis som du när det gäller pris och antal nystan. Men sen när jag kommer på något jag vill göra så verkar jag aldrig ha rätt garn eller tillräckligt mycket. Då går jag till affären och så kommer jag hem med mera billigt icke passande för lite garn... Ibland får jag lite ångest av samlingen men oftast tycker jag om att bara titta på alla fina färger och planera...

ÄNGLASTINA sa...

Härlig hög med garn, jag är alltid svag för grönt som du hittat. Vet inte om sletet bara är skånskt, det är kul med dialekter o uttryck. Här kom det ut en bok förra året med "trelleborgska". Jag kommer nog att göra kon som är utanpå boken, fast i "riktig" färg.
Tur att vi har så snälla män.

Black Iris sa...

Grejsimojs e alltid roligt och man ska som du säger ha mycket hemma av det mesta. Jag är ju ännutokigare än dig för jag samlar på allting. Allt från burklock till tomma toarullar.
Knäppa de e vi nog allihopa här ute i cyber-rymden om man frågar de som aldrig pysslar (t.ex. mina jobbkompisar).

Kram på dig
Maidi

Cattis sa...

Härligt med alla kommentarer, en liten undran bara.... tror du att du har tid för en liten träff i sommar? Virkning eller ej, det hade varit kul att träffas nu när vi bor så nära...

kramkram

P.S mina barn hatar alla prickar jag använder när jag skriver kommentarer och på facebook... :)

Lilli sa...

Ja,men visst känner jag igen mig i nästan allt du skriver här :) Däremot gillar jag inte syntet-nystan så särskilt mycket. Grejsemojs finns även här hos oss :)
Har numera signaturen Lilli ( = tidigare Lil med bloggen och butiken Emlina, du vet) eftersom en annan bloggare kallar sig Lil. Bara så att det inte blir förväxlingar :)

Anna-Karin sa...

Vilken härlig utflykt!!
Jag kör förbi garnaffären i Kylinge varje dag hem från jobbet. Vilken tur att jag alltid har en tid att passa, då barnet ska hämtas på dagis, för annars hade jag varit där varje dag (nästan)... Jag har också varit lite orolig för mögellukten, men som tur är så verkar inte de garnerna jag köpt där (och det är en hel del) tagit åt sig av lukten.
:-)

Unknown sa...

Jag känner verkligen igen mig, jag vill ha mycket olika garner hemma så jag kan välja och vraka när jag känner för att göra något. Men samtidigt så köper jag garn med en liten tanke på vad de kan vara till. Jag köper tex inte garner hur billiga de än är, om de inte är av den kvalité jag vill ha. Nu lät jag stöddig,men jag gillar inte för dålig kvalité, det gör bara att resultatet blir sämre.

Ha det gott,

Susanne

bokstickan sa...

Jag har gjort precis samma sak idag. Sa till min vän att "Garn ska jag absolut inte köpa, det är det sista jag behöver." Vi går in i en tygaffär och ut kommer jag med tio nystan. Har ingen aning om vad jag ska göra med det, men det var fint!

skapa och inreda sa...

Kul att du såg mitt visitkort i garnaffären i kylinge.
Min man vägrar att följa med in, han gillar inte mögellukten. Visst är det synd att ägaren låter det förfalla men mycket och billigt garn har han och Lotta som jobbar där är så trevlig tycker jag.
Kram annika

Anonym sa...

Garntokig här har fått ärva garn massor men luktar unket vad gör jag älskar att sticka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...