söndag 27 juni 2010

Attans också!

Jag började på en virkad kofta för ett tag sedan. Början var ganska trist, för det är en bred och stor volang längst ner.

Men sen blev det skoj.

Men jag hade en gnagande känsla av att garnet inte skulle komma att räcka...ajaj.

Jag fortsatte lite till ändå, och sedan räknade jag med mors hjälp ut hur många kvadratcentimeter jag hade virkat med X antal nystan, och då kom vi fram till att nej, det kommer inte att räcka. Så det var lika bra att stoppa, innan andra framstycket var klart.
Såhär ser det alltså ut nu. Problemet blev nu att jag inte kan få tag på mer av samma garn. Detta ljuvliga garn fyndade jag på second hand för längesen, och det är hela 16 nystan!Men som sagt, det kommer inte att räcka, trots att det enligt beräkningen var så att jag hade ett nystan extra. Men, jag har varit med om innan att garnstudios beskrivningar inte stämmer när det gäller mängden garn...någon som har liknande erfarenheter?

Jo, jag virkar ju med två trådar, precis som i beskrivningen, och tänkte då att jag kunde hitta ett annat garn i samma färg, men som är slätt. Tycker nog det kan bli fint om det är lite mer slätt till denna modellen. I alla fall, så tänkte jag att jag då kunde riva upp allt utom volangen, för det gör inte något om den är fluffigare än resten av koftan.

Men nu "provar" jag den, och den är för stor! Varför skulle jag virka medium för? Visserligen har jag ofta det i "köbekläder", men när man gör själv brukar det ju bli lite större. Så nu får jag riva upp allt i alla fall, suck!
Att det ska vara så komplicerat...

Men, jag fick sambon till att styra dagens mc-tur till Kylinge igen, oops!

Där jag var förra helgen alltså. Hittad ett oblekt merciserat och gasserat bomullsgarn, som jag tror blir väldigt fint ihop med det andra garnet.
Tacktacktack, älskling, för att du stod ut i garnaffären ännu en gång! Du ÄR bäst!
Han följer faktiskt med in i affären, och sen bär han min väska och jacka, ger mig vatten när jag behöver, och går med mig runt!
Efter en kvart börjar han se lite surmulen ut dock...! Hihi, det kan inte va lätt.
Här e garnet: Drog till med 10 nystan, så inte detta KAN ta slut!12 kr/nystan. Bra pris! Sedan köpte jag faktiskt "bara" 4 nystan annat garn. Tycker jag var duktigt! ;-)
Hemåt bar det bland annat över Norje, Hörvik och Sölvesborg. Fin väg, hett väder! Knappt ett moln på himlen.

Tror ni nu på att detta kan bli bra till sist? Tror jag behöver lite uppmuntrande ord, så jag orkar riva upp allt och börja om igen...
Åh, nej, det är ju såhär jobbigt att riva upp detta garnet...dubbelsuck! Det är en blandning av bomull och mohair! Ge mig styrka!!!

12 kommentarer:

SUADDA sa...

Ja, det är ju så jättetråkigt tvingas riva upp! Lider med dig! =( Men det är klart att du fixar det! Det har du redan övertygat om genom alla de saker du hittills ha fått så fina och haft tålamod med =)
Koftmodellen ser jättefin ut! Och det ny garnet blir säkert superbra...med rätt storlek dessutom.
Och du.....vilken sambo du har!....bär väska och jacka och står t.o.m. till hand med vatten när törsten faller på! Inte dåligt! Han får du allt vara rädd om! ;)
Trevlig kväll!

Bettan sa...

Klart att du kan göra som jag... "upperepa" som det står i beskrivningarna... jag började om på min tunika och stickar från den gamal tunikan, den "upprepar" sej själv :-). Lycka till!!!
Kram sytanten

mira sa...

ah Kylinge - har de mycket fint garn där? var så länge sen jag var där och minns bara att det fanns väldigt mycket garn men har blivit lite mer garnvan sen dess. ;)

Mia stickar sa...

Repa upp är inte kul! Ibland kan det hjälpa att repa upp och sen låta garnet ligga ett tag och sen får man nya krafter att ta tag i det! Lycka till!

Black Iris sa...

Hahaha!!!
Du ger dig aldrig och jag har så smått förälskat mig i din älskling så gammal jag är.
Underbar måste han vara så ta väl hand om honom och givetvis garnet.

Kram Maidi

ÄNGLASTINA sa...

Vilken guldgruva du hittat med billigt garn. Min man får oxå hänga med på garninköpsrundor, tur att dom är så snälla.

skapa och inreda sa...

Inte kul att behöva riva upp när man har stickat så mycket:(
Kylinge, där kan man gå runt och plocka på sig garn i mängder:)
Jag har skåpen fulla.
Kram Annika

Paradiset Kaos sa...

Skickar en styrkekram till dig så du orkar repa upp och börja om. Skickar också en styrkekram till din sambo för att han är snäll och ställer upp och hjälper dig. :-)

Frualbertsson sa...

Det där ser ju så lovande ut att du bara MÅSTE göra om den. Det kommer ju att bli en ursöt kofta! Och dessutom när din man nu följt med dig och allt, inte kan du göra honom så illa, inte kan du det? hihi
Skojjar bara, men jag är väldigt nyfiken på hur koftan kommer att bli, så jag hoppas på att du gör om den.
Kram

Susanne

Caroline sa...

Spännande att få se slutresultatet =)

lil sa...

Det där med provlapp, för att räkna ut storlek o garnåtgång är jag inte heller så bra på ......

Annelie sa...

Vilken härlig blogg! Garnaffären i Kylinge ja.....jobbade där lite grand för 35 år sen - på Linneas tid. Mamma bor mitt över och jobbade där fram till Olle tog över....det är inte konstigt det luktar mögel, taket har stått och läckt i herrans många år. Men affären är ju lite smårolig =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...