lördag 12 juni 2010

Fast i html-träsket!

Och lite i garnträsket också såklart!
Har börjat pyssla med layouten på bloggen, och har jag väl börjat så e det kört.
För då vill jag ha allting så bra så möjligt, och jag hänger upp mig på detaljer. Suck! Tror jag har gjort om bloggtiteln/headern typ 50 gånger! Puh.

Dessutom är det inte så lätt att få till 3 kolumner när man har den mallen som jag har. Nu har ju blogger ändrat på malldesignen, och allt e nytt. Men den "gamla" mallen jag har, det är rounders. Och då måste man hitta rätt koder just till den. Ville inte ladda ner mallen färdig, för då hade jag fått göra om allt, med bakgrund, inställningar, ja allt. Och ville ändå behålla rounders, för jag gillar layouten (med de runda hörnen bl.a.).

Till sist hittade jag en sida på engelska, och lyckades efter lite pill få till tre kolumner! Det är inte svårt, men kräver koncentration och tålamod. Problemet nu var att min header försvann...jaha.

Dubbelkollade ju såklart allt, men det var något fel med koderna.
Fick då kontakt med en kvinna från USA, som hade haft samma problem och som hade gjort en pdf-fil för att lösa problemet. Så det var bara att ge sig på den också!

Efteråt hade allt det som var konstigt ordnat sig, som teckensnitt och placering av sidelement, men headern var fortfarande borta! Dubbelkollade tills jag såg dubbelt i princip.
Kvar fanns hörnen efter headern, och det såg väldigt skumt ut.

Med hennes hjälp igen har jag nu fått bort hörnen. Får se om jag lyckas få till bakgrunden igen på headern, men jag är nog ganska nöjd med hur det ser ut nu. Tror det i alla fall. Tacksam för feedback angående min bloggrubrik! Ser den okej ut? Och en annan sak: Ser den suddig ut? Nu ska jag bara pyssla lite med utseendet i övrigt, eftersom jag nu har 3 kolumner. Tjoho, e lite stolt ändå!

Så det är mest därför som jag inte har skrivit något på ett tag, + lite kris också. Ska se till att skicka iväg vinsterna innan helgen är slut, så det kommer fram till de nya ägarna.

Det blev en mc-tur idag, och jag passade på att ställa in mig lite, så att motorcykeln styrdes mot Handarbetsboden i Degeberga! Det var ett tag sedan jag var där, och de har ju gjort om! Det var trevligt, även om de inte har super-mycket garn. Men jag hittade detta garnet på rea, och kunde inte motstå det! 10 kr/nystan! Jag som har gått och suktat efter melerat garn!

Visst är det ljuvligt? Älskar färgerna!

Jag tog två skojsiga bilder vid handarbetsboden, kolla in cykeln:

Den e ju så himla cool! Det sitter till och med mormorsrutor på korgen! Hihi. Sen inne i affären fanns bland annat denna:


Sedan lyckades jag också handla ett nystan pälsgarn för 10 kr på ett annat ställe. tog också en svängom till ett second handställe, köpte två trådrullar, en virknål (nr 2) + 5 stora nålar, som är bra t.ex. till montering av amigurumis. 25 kronor! Det e bra.

Sambon såg lagom road ut efter mina handarbets-tillslag...hihi. Men sen fick han dra på med motorcykeln, för att kompensera liksom. Han älskar ju motorcykeln, och förstår lite hur han känner, det är ju hans passion och avkoppling, precis som handarbetet är min!

Lev väl, och ha en fortsatt trivsam helg!

17 kommentarer:

Nettan sa...

Vilken härlig shopping-tur! Jag hade gärna gjort dig sällskap =)
Brukar få göra mina utan sällskap av familjen, för de suckar så väldigt efter bara 5 minuter...

Tycker din sida ser jätte bra ut, och headern är fiiin! Visst är det mycket jobb med design, roligt iofs men det tar tid.

Ha en fortsatt härlig lördagkväll ♥

Unknown sa...

Headern är toppenfin, jag har själv suttit och letat efter bättre header,men gett upp.
Det där melerade garnet är helt FANTASTISKT!!! Jag hade lätt köpt minst 10 nystan hihi

Vilken härlig affär som har sådana saker, cykeln är helt klart coolast!

Ha en finfin kväll,
Kram

Susanne

Caroline sa...

Hej!
Jag tycker headern blev fin =)
Blir själv tokig på html, börjar aldrig pilla om jag inte har timmar på mig, detaljerna gör mig galen!!
Vilken härlig cykel och stol, är det ok att jag sparar bilderna som lite inspiration?
Härlig helg önskar jag dig!

Mia stickar sa...

Vad jag beundrae de som kan fixa och dona! Jag har samma mall som alltid och ingen header! JAg tror inte ja ghar tålamod till att sitta och håla på! Din blogg ser helfin ut!

Maria sa...

Jag tycker att du har fått till det bra på bloggen! Har inte fattat hur man får mönstrad bakgrund...
Underbar cykel! Jag älskar virk/stickgrafitti.

Grön Iris sa...

Vilken härlig blogg, och headern är jätte fin. Älskar korsstygns mönstret.

Va duktig och modig du är som vågar, ska jag ändra min header nån gång kallar jag på maken. Så feg är jag...hihihi.

Kram Linda
Tittar gärna in igen!

Fijaffa sa...

Jag bara ÄLSKAR det fina garnet du hittade! Precis mina färger, vill ha!! :-)

ÄNGLASTINA sa...

Vilka fynd du gjort.Stolen o cyckeln, vilken fiffig ide.Du har verkligen varit duktig och fått din sida så fin,jag kör bara på standard,kan inte så mycket om datorer o layouter.
Ha en skön söndag.

Unknown sa...

Din blogg är fantastisk! Tycker headern är kanonbra. Vad skönt med en mc-tur. Har inte kunnat ta någon tur nu p g a regn och student i familjen. Älskar cykeln och stolen. Funderar på vad jag kan göra med min cykel.

Du har snart något att hämta på min blogg. Måste bara skriva klart nästa inlägg.
http://ingapyssel.blogspot.com

Maria sa...

Jättefin bloggdesign! Vad du har jobbat!Jag tycker att rubriken ser väldigt bra och inbjudande ut.
Du imponerar på mig, när du berättar om allt du har kunnat fixa till själv, med bloggen. Själv fick jag hjälp av en väninna att piffa upp min blogg, och det är jag väldigt tacksam för. Men jag kanske lär mig att ordna en del själv framöver - har bara haft den i 2 veckor!
Åh, vad det lät härligt med shoppingtur på "hoj". Grattis till alla dina fynd!
Maria

Black Iris sa...

Trodde jag kommit fel först men sansade mig. Jättefint har du fått till här på bloggen men Black Iris håller med Grön Iris. Om jag ska börja mixtra med såna här saker får "gubben" rycka in.
Vilken frän cykel du sprang på då.

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Jättehäftig header du fixat. Jag höll också på att mixtra så min hjärna skrynklade ihop sig. Retade mig på att headern inte täckte hela rutan, det blev en bit över vid sidan om. Men nu ser jag att du har det också. men det passar hos dig. Till slut bad jag om hjälp så nu är min hel !! man kan verkligen fastna i detta. Häftig cykel !! // Eva

Lina & Mia sa...

Hej :)

Jag tycker att det ser riktigt bra ut! Det spelar ju ingen roll vad du gör så får man en sån hemtrevlig och mysig känsla när man tittar runt i din blogg! tycker att din bakgrund med de blå blommorna är så fin!

Kramar

Camillas virkhörna sa...

Din blogg har blivit jättefin! Häftig cykel, tänk vad man kan göra med lite garn.

Linn sa...

hej hej:D kul att du vill vara med i min utlottning:D lycka till!

Tyg och otyg sa...

Jag instämmer i allt beröm! Jag tycker det hittills varit ganska enkelt att justera utseendet på bloggen, men jag använder mer eller mindre bara standardinställningar (vet typ inte ens vad html är). :) Mönstrad bakgrund kanske skulle vara coolt dock, om du hinner och orkar kanske du vill berätta hur man får till det?
Jag vill också ha en sån cykel! Men det kanske är snyggare än vad det är praktiskt, egentligen.

alliels sa...

Åhh, vilket underbart garn!! :-) Blir nog till att ta en koll och se om jag hittar det!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...