torsdag 1 mars 2012

Dags att piggas upp!

Jag känner mig väldigt low just nu.Fyra månader av sjukdomsvakande har tagit ut sin rätt.


Så nu tänkte jag muntra upp er, och därigenom mig själv!
Jepp, dags att fortsätta med firandet :-)


Jag kommer att lotta ut ett litet tygpaket med diverse retro bomullstyger.
De är i olika storlekar och i varierande skick.
Dessutom kan det hända att jag smyger in nån extra tygbit till den som vinner...



Det blir bara en lott var denna gången.
Men jag vill att ni motiverar varför just ni ska vinna tygerna.
Det behöver inte vara så avancerat, utan berätta till exempel varför ni vill ha dem, eller vad ni skulle göra med dem.
Skriv också vad ni gillar för typ av tyger, eller om det är något speciellt ni kanske längtar efter eller saknar, så kan det hända att det smyger sig med något passande ur gömmorna...
Det skulle också vara trevligt om ni skrev vad det är ni gillar mest med min blogg (så jag får en liten ego-boost ;-) hihi)!


En bra motivering kan löna sig, för jag har nämligen inte bestämt om jag ska dra eller välja ut vinnaren...!


Ni har till den 10e mars på er att komma på något bra att skriva :-)


Jag hoppas detta kan bli en win-win situation. Ni blir glada över en utlottning, och jag får (lite lagom egoistiskt) ta del av detta, och får kanske höra något positivt som kan stärka mig mitt i allt elände.


Här är ett smakprov på några av tygerna:






Nu hoppas jag att många vill vara med och tyg-glädjas :-)

Avslutad.

36 kommentarer:

HH JaJa! sa...

Det jag gillar med din blogg är att det är en blandning mellan sprudlande kreativitet, kvalitet och personlighet. Du känns så genuin!

Jag skapar gärna av äldre tyger, men har svårt att klippa sönder riktiga godbitar. Men det troligaste är att det skulle bli "HH JaJa!-väskor", för där försöker jag kombinera retro med nyare tyger. Och sen skulle jag fixa en utlottning av några av HH JaJa!-väskorna. (Men det vill jag nog ha ändå...) :-)

Ha det så bra du kan i vårsolen!

Gärdet sa...

Jag vill vinna de underbara tygerna! OM jag gjorde det så skulle sy bäbissaker till mig själv, eller snarare till bäbisen i magen. Säkerligen skulle treåringen och femåringen vilja ha någonting de oxå. Kanske en retro-solhatt eller en härlig sommarklänning! Tyget får avgöra och tala om vad det vill bli ;)
Det bästa med denna blogg är att den speglar alla de saker jag själv vurmar för. Garner, lyckliga tyger och återbruk! Här gläds jag åt inspiration när jag själv inte hinner eller orkar skapa!
Heja mig (och dig)! Jag håller tummarna :)

Britta sa...

Jag vill vinna dina tyger för att jag lovat mig själv att lära mig sy detta år och det är lite knappert på tygfronten. Har börjat sy lite smått, så som riskuddar,kuddfodral och enklare saker.
Tycker om din blogg för att den ger mig inspiration i mångt och mycket. Som att kämpa vidare fast att livet inte visar sig från sin bästa sida alla dagar. Tittar in till dig varje morgon, det tillhör mina rutiner och du får mig att ta ett steg till! Kram på dig!
// Britta

Erica Bessant sa...

Vilken härlig utlottning Maja och det är klart att jag vill vara med!

Gillar din blogg för att den är positiv och färgrik på flera sätt och att det är mycket återbruk och skaparglädje. Sådant får man aldrig för lite av! =) Inspirationen från andra (speciellt när man bor i ett ganska slöjd och återbruksfattigt land som jag) är så himla viktig!

Jag har en massa skojiga idéer om vetevärmare som har "barnasinnet" kvar och skulle använda tygerna till det! Min tyggömma är lite tråkig på mönsterfronten har jag upptäckt och jag vill så gärna att det ska vara glatt och till och med lite brokiga kombinationer till de här galna vetevärmarna. Självklart kommer de att få namn också och ha ögon näsa mun (eller kanske nos och huggtänder). =) Eller kanske skulle det bli en Ebbe-inspirerad vetevärmare! I vilket fall blir det nog en del vetevärmare ;).

Just nu längtar jag ganska mycket efter svenska saker som riktiga loppisar och svenskt godis, svensk frisk luft (no kidding) och barrskog. Blåbärsris och lingon och badsjöar på sommaren. Sverige helt enkelt. Det saknar jag lite just nu.

Må så bra du kan i vårvintern! Njut av friska luften åt mig ;)

Otaliga projekt sa...

Åh, jag vill också ta chansen att vara med! Om jag vann så skulle tyget bli till det planerade lapptäcket.(Där du hade lite tips till mig.)Jag har börjat samla ihop lite loppistyger så det skulle nog passa fint. Jag har aldrig sytt något så "stort" projekt innan, men nu har jag bara bestämt mig.

Jag gillar ditt återbruk i första hand, jag försöker vara lika duktig, men är inte riktigt där ännu. Inlägget om ditt Pysselrum gillade jag skarpt också. Får jag önska om andra inlägg så kan jag aldrig få för mycket tips och trix. Det som du kanske tycker är självklarheter finns det säkert många fler än jag som inte vet nåt om.... Det är en stor anledning till att jag följer bloggen, att få lära mig mer.

Allt gott till dig,
Sarah

Anonym sa...

Hej Jag blir glad av din blogg! Du har en underbar blandning av allt. Jag gillar lite miljötänk, garn härliga bilder och dina lampskärmar... (oj vad jag gillar dom).. ja det mesta du har på din blogg gillar jag.

Varför jag skulle vilja vinna.. jo jag behöver ett nytt projekt och jag som är helt anti lappteknik är sååå sugen på att sy lappkuddar till soffan och dina tyger gillar jag jättemycket!! Jag gillar starka färger
Tack för en underbar blogg!!
/ michaela_a@live.se

Annika Berg sa...

O jag vill gärna vara med i utlottningen. Och jag borde vinna för att jag aldrig gjort det innan! och för att jag älskar retrotyger :))
Jag tittar in på din blogg ofta (med eller utan tävling), för att den handlar om skapande på ett färgrikt och ärligt sätt.
Just det, skulle jag nu gå och vinna, skulle jag sy det där lapptäcket...

Hedvig sa...

Jag vill vinna tyg för då kan jag sy en retro-klänning till kusin Ines i ettårs-present!

Och som du vet så gillar jag ju allt med din blogg, speciellt att den känns så mycket som du (fast jag inte ens känner dig)!

Stor kram på dig!

Ingmarie sa...

Nån ska ju vinna och det kan ju bli jag som blir nån,så därför säger jag Lycka till , till mig och så klart till dom andra med !
Jag kollar in din blogg varje dag , den gör mig glad och den ger mig inspiration,och du bjuder verklgen på dig själv .
Tack för all goa fina tips jag fått från din blogg.
Önskar dig allt gott...Ha det bäst ..

Eva sa...

Gillar din blogg gör jag mycket för din variation, men också för att du vågar att vara personlig även om svåra saker. Modigt av dig att skriva, och säkert bra för många att läsa.
Vinna skulle jag gärna göra för att jag fick samma känsla nu av första bilden som jag fick av några bilder på Marimekko-tyger jag såg nyligen. "For tillbakds" till barndomen och insåg att jag saknar den typern av mönster;) Bild 2 fick mormor och morfars torp att dyka upp.
Kanske skulle de bidra till de hättor jag vill sy till VärmaLiten. Så jag håller tummar, trots att jag är usel på att vinna oftast.

Paula sa...

Hej! Jag tycker din blogg är väldigt inspererande!
Jag har suttit och läst igenom alla dina inlägg!:)

Jag vill gärna ha tyg då jag nästan aldrig sytt utom på syslöjden i skolan men har fått ett sug att börja!
Skulle ju vara kul att vinna också! Jag fyller år den 19 också:)
/
Paula snart 14
agges@tele2.se

Anita Tørmoen sa...

Jeg liker din blogg godt fordi du er så flink til å se gleden i å gjenbruke ting:) Det liker jeg også:)
Gamle stoffer gir meg større glede enn nye rett fra butikken. Jeg ønsker å sy Folk Art Tulipaner fordi jeg har allergi, og må nøye meg med selvlagde blomster:)

Beas sa...

Oj, vilka fina långa motiveringar du får. Vilken tuff utmaning för dig att välja en vinnare.

Lycka till med din fina utlottning.

Henrietta sa...

Jag gillar att du visar ditt hem och pyssel men framför allt att du inte sminkar sanningen om din jobbiga period. Du berättar ju inte allt men vi får ändå följa dig i din sorg och vi kanske kan hjälpa dig bara genom att finnas.

Om jag vann skulle jag sy en lapptäckeskudde och mobilfodral till mig själv!

Kram Henrietta

sofia sa...

ooh jag vill ju också vinna såklart! då skulle jag sy sommarbyxor till lillasystern & kanske våga mig på en solhatt. jag tokgillar din blogg som du vet Maja, blir så glad av ditt fina & gedigna skapande. & så gillar jag liksom dej, fast vi aldrig träffats. skumt, men så kan det vara här i pysselbloggosfären : )

Anonym sa...

Wow vilka underbara tyger! Jag hade inte mycket till övers för retrostuket när den var på modet förra gången. Men nu är jag tokig i retrotyger, de är ju bara sååå himla fina.. Nåt som också är tokig i är att sy lappteknik. Så dessa härliga tyger skulle definitivt hamna i nåt som har med lapperi att göra. Typ täcke, överkast, gardinlängder eller duk. Så att jag skulle njuta av dom varje dag jag ser dom.. Hare bäst vännen! Kram från kisse70@yahoo.se

Dittenodatten sa...

Har börjat få lite mani på att göra lapptäcken/kuddar och dessa tyger skulle bli perfekta att mixa. Är ju underbart att komponera ihop olika tyger, färger och mönster till nya skapelser!

Är själv förtjust att återanvända saker och ting och Din blogg är fylld av härlig inspiration på den fronten! Nu håller jag tummarna så hårt jag kan! =)

Dittenodatten sa...

Har börjat få lite mani på att göra lapptäcken/kuddar och dessa tyger skulle bli perfekta att mixa. Är ju underbart att komponera ihop olika tyger, färger och mönster till nya skapelser!

Är själv förtjust att återanvända saker och ting och Din blogg är fylld av härlig inspiration på den fronten! Nu håller jag tummarna så hårt jag kan! =)

Hulda sa...

Men jisses hur kunde jag missa din utlottning?! Jag bara älskar tygerna vi fick se en glimt av, underbara färger och underbara mönster! Jag har precis hittat tillbaka till min symaskin och har mängder med saker jag vill göra, både till sonen och kommande lillasyster. Jag syr klänningar och haklappar för fulla muggar... så en och annan klänning eller haklapp lär det nog bli av tygbitarna om jag är den lycklige vinnaren. Tror det hade blivit skitcoola saker med tygerna. Och jag gillar det mesta i tygväg, alltid spännande att se vad man kan hitta på med dem.

Din blogg är spännande och nyskapande fast det är mycket återbruk. Men jag får så många idéer på vad jag kan göra med mina tyger, garner och möbler när jag läser din blogg. Önskar bara att jag hade större plats till mina saker. Extra skoj rä det ju också att det är en kristianstadstös som läser en annan Kristianstadstös blogg :-) Håller nu tummar och tår att jag är den lycklige vinnaren! Kram på dig tycker du har varit otroligt stark som har stöttat din mamma så!

Mona sa...

Jag gillar din blogg skarpt o av flera anledningar.
Den är inspirerande och full av färg o form.
Jag älskar själv loppisar, second hand, återanvändning, färg o form o skapande i alla dess former något som det är späckat av i din blogg.
Din blogg ger mig inspiration när min egen fantasi tryter.
Jag älskar att du delar med dig av dig själv och det känns äkta när du skriver.
Att titta in på din blogg gör vardagen mindre grå de dagar solen inte lyser.
Fortsätt med det du gör för du gör det så jäkla BRA!

Din utlottning är helt i min smak då jag är helt galen i retro tyger i alla möjliga färger. Ju galnare färgkombon desto bättre. (Även om mina favorit färgkombinationer är rosa/gul/orange)

Om jag har turen med mig så ska de urläckra tygbitarna ska användas till att sy en sittpuff i underbara färgglada retrotyger som ska få pryda sin plats i vårt vardagsrum : )

Jag håller tummar o tår : )

Varma vårhälsningar Mona Ekström
mona.ekstrom@gmail.com

Marobelda sa...

Åh det vore kul att vinna något av de fina retro tygerna. Har läst din blogg länge och beundrar allt du gör av återvunnet material. Skulle vilja passa på att sy lite roliga necessärer av tyget om jag skulle vinna. Små och stora. Syr också lite värmande vetehjärtan som det säkert skulle räcka till, de brukar komma till nytta när det kommer små nya liv till världen!
Hoppas på god tur.
Vårliga hälsningar.

Helena, Craft and Creativity sa...

Jag är en tygtok som älskar att samla på tyger i olika färger och mönster, gärna så färgglatt som möjligt. Därför vore det fantastiskt roligt att vinna din utlottning!

Din blogg är verkligen fullspäckad med inspiration och bra tips för återvinning. Jag gillar att du inte är rädd för att använda färger. Färger gör mig glad!

Tina sa...

Tyg är aldrig fel, sådant kan man inte ha för mycket av.
Jag deltar gärna i uttlottningen.
Ha en härlig vår.
Tina

Maria sa...

Oj, hade helt missat att du hade en så härlig utlottning! Klart jag vill försöka vinna - det blir aldrig för mycket av fina tyger!

LadyNight sa...

Nämen, jag hade glömt att kommentera! Länkade gjorde jag minsann för ett tag sedan, men glömde av att lämna några rader här :P Är gärna med och testar lyckan! :)

Efwa - Medea sa...

Jag vill jättegärna vinna lite retrotyger som hos mig skulle bli ett lapptäcke till dubbelsängen på landet. Jag har lite men inte så att det räcker.
Inspireras till mer återbruk i din fina blogg och att kanske virka en kofta eller två.

Slow-Eva sa...

Åh vad roligt! Det skulle verkligen pigga upp i vårslasket av trötthet. Jag gillar vackra retrotyger i glada färger och skulle sy kläder till min 2,5åring för allting som man kan köpa är så fult (nästan). Det är så könssteroetypt så att jag kräks.
Och det jag gillar med din blogg är att den känns genuin och ärlig och inspirerar!

Stitchordie sa...

Jag är gärna med i utlottningen. Tygerna ser jättefina ut och skulle inspirera mig att börja sy igen. Troligen skulle jag sy barnkläder till mina barn. Tack för en fin och rolig blott att läsa.

Ozas Pysselverkstad sa...

Hej!

jag tar chansen och vill vinna lite tyg nu när man fick en extra chans.

hoppas att jag har lika mycket tur som du har haft hos mig.

mvh

Åsa

Emma sa...

Hej!
Jag hittade precis hit och har inte kollat så mycket än men det jag sett är inspirerande och jag kommer att återvända med säkerhet!

Jag ÄLSKAR retrotyger och återbruk. Nu är jag på jakt efter retrotyger till bla. ett stort lapptäcke och väskor. Jag skulle även vilja våga ge mig på att sy kläder till mina små tjejer.

Om jag skulle vinna så saknar jag gröna tyger i min samling :)

Tack för en fin blogg, inspiration och roligt med en tävling!

/Emma

Olivia sa...

Jag har precis hittat till din blogg, men jag diggar ditt koncept med återvinning och kreativitet som en blandning.
Jag är själv en sån som ogärna slänger saker som man kan återanvända. Knappar t ex sprättar jag alltid bort innan jag slänger ett plagg som inte går att använda längre.
Tygerna såg riktigt fräcka ut och jag har varit på jakt efter snygga tyger att sy sommarklänningar till min dotter i.
Kolla gärna in min blogg på opellae.blogspot.com

Musicmama sa...

Jag gillar oxå återbruk å retrotyger och kanske framförallt så vill jag nu lära mig alla gamla hantverkstekniker som finns- nålbindning, bandvävning på olika sätt mm så kul Jag vill gärna vara med i utlottningen å tygerna skulle passa jättebra till mina små projekt framöver ( listan är lång)Just nu så är det färgerna från 70 talet som hägrar - gärna grönt/brunt/ orange...
Tack för en fin blogg !

Lo sa...

Hejsan!
Kreativitet och skapande i härliga färger som på din blogg gör mig glad att se.Att det dessutom finns ett återbrukstänk är inspirerande och föder ny tankar och lust till skapande hos mig =)
Om jag skulle vinna de vackra tygerna skulle jag sy "Mariposadockor". Små fjärilsdockor som skulle få flyga ut till barn runt om i världen i syfte att lära barnen om mänskliga rättigheter. Jag älskar att vara kreativ och då jag är lärare är jag det gärna på ett sätt som ger barn det goda!
Allt Gott!
Lo

SoffiZ-Oliwer och Towas mamma sa...

Jag är gärna med.

Jag har knappt sett min symaskin på två år, men nu är den äntligen framme. Målet är att jag ska försöka sy lite till min lilla dotter. Först och främst några dregglisar. Sen ska jag försöka testa mig fram lite :)

Massa små retrobitar vore perfekt att göra dregglisar av :D

Jea sa...

Jag brukar kolla in din blogg var och varannan dag. Den gör mej glad!, och jag söker efter sådant som gör mej glad! :)
Att vinna alla dina härliga tygbitar vore totalglädje!! Älskar överraskningar, och gäller det tyger är det def. ett stort plus. Kan man få nog av tyger!? Tyger är glädje och att få se olika härliga och äga förgyller tillvaron! :)
Om jag skulle vinna skulle tygbitarna först hamna i en speciell hög där jag skulle invänta rätt tillfälle att använda dom! Under tiden kan man ju alltid titta/känna på dom och glädja sej över dom! :) Annars skulle jag lätt kunna tänka mej att göra en lappteknikskudde av dom för att alltid minnas min vinst! :D

Suss sa...

Jag vill vinna! Hoppas jag inte är för sent ute, sladdar in såhär på sista dagen. :-D Vill göra en påse till mina virkningar av retrotyget med lappteknik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...