fredag 14 januari 2011

Välkommen in i vårt kök!

Nu ska ni få en tur i vårt kök!

Välkommen in till oss:



Vi valde ett ljusgrått kakel. Jag ville absolut inte ha helvitt, men det var tvunget att vara ljust. Vi har bara ett fönster, och det är inte jättestort. Det sitter dessutom ganska långt ifrån bänkskivorna.


Den fina, stora grytlappen med katten på fick jag av mor i julklapp. Jag vill ha stora och tjocka grytlappar, och min man vill ha små och tunna...så det gäller att ha att välja på!


Här ser ni skåpluckorna lite bättre, och golv, tapet och bänkskiva.


Då snurrar vi runt till den andra delen.
Och som vanligt har jag kökschefen med mig :-) hmm...det gäller att passa på att vara på bordet när matte håller på med annat..


Här har vi skafferi, frys, kyl, och det före detta städskåpet, som typ funkar som linneskåp.  

          
Och på linneskåpet har jag målat med skoltavlefärg. Vi hade det innan vi gjorde om också, men då var hela dörren svart.
Nu tänkte jag att jag skulle hitta på nåt roligare än en kvadrat...så jag letade länge efter en ram som jag kunde använda som mall. Jag testade jättemånga modeller med hjälp av overhead och overheadplast, men jag blev inte nöjd. Till sist tog jag dragen från en ram jag hade hittat, och ändrade den så den blev som jag ville. Konstigt att jag kunde rita och ändra, jag är verkligen inte bra på det...
Men jag är väldigt nöjd! Det är en lite kul grej, men fortfarande gammeldags, som köket.

Detta är verkligen världens bästa grej att skriva inköpslista på! Jisses vad jag saknade det medan vi höll på att renovera! Nu har jag full koll på vad som håller på att sina i skafferiet...inga lappar att slarva bort. Och ibland får jag till och med min man att skriva upp saker ;-)


Här vid ingången till köket finns en jättelustig liten hylla. Den är så knasig och otippad, så jag älskar den! Men när vi flyttade in så var där ett superfult gult fönster (huh!) som jag snabbt täckte med min blommiga plastfilm :-) Dessutom bestod den av fula mörka spillbitar av trä. Men det målade jag snabbt över i vitt. Nu vid renoveringen fick även denna lilla "hylla" en bit av tapeten, så den passar in ännu bättre.
Där huserar just nu några utvalda plåtburkar. Knashylla :-)

Nu har ni nog sett det mesta av vårt kök!

Och nu ska jag försöka visa vägen dit också.

Såhär såg köket ut innan vi flyttade in (och detta är alltså inte mina bilder, utan mäklarens):



Det var ekluckor, som var superslitna, och nästan allt visade sig vara nödlösningar och ihop-plock när vi rev. En del av köket har nu blivit värme till huset istället ;-), för att uttrycka det lite fint...
Taket syns tyvärr inte så tydligt här, men det var nog det fulaste av allt, tyckte jag.
Det fanns bara en kolfilterfläkt, som lät som en skördetröska och fungerade extremt dåligt. Så dåligt att hela köket, och hallen (!) immade igen! Det blev droppen som fick oss att vilja göra om hela köket. Nu har vi en riktig fläkt, med riktig utgång genom väggen :-)

Här har min man redan rivit den fristående sektionen, och börjat med skåpet bredivd spisen:


Om ni tittar till vänster om fläkten, så ser ni var skåpet har suttit, och då kan ni också se att de på just detta ställe hade satt en bit golv (?!?). I vårt nya kök finns det inget golv på väggarna alls! :-) Najs!



Här är allt borta! Och gipset är uppe på väggarna. I detta läge märkte vi också att vi var tvugna att lägga nytt golv, eftersom den glade snickare som fixat i huset någon gång i tiden hade skarvat här också. Surprise! Det ser ni nog på bilden också. Så bye bye parkett. Fast det var tur ändå, att vi blev tvugna att lägga nytt golv. Det känns så mycket fräschare nu. Här hade också taket kommit på plats.
Att måla det var förresten det värsta med hela köksrenoveringen, tyckte jag!


Oj, här hade vi redan fått det nya golvet på plats! Och hörnsektionen av köket var först på plats.


Sakta men säkert... eller nja...min man var rätt snabb ska jag säga. Vips vips så hade man ett kök ungefär ;-)
Ni kan ju se att chefen och knegaren har full koll på läget på detta foto:


Sen kom även överhyllorna på plats, och sen bänkskivorna. Sen kom kaklet på plats, och där fick vi lite hjälp:


Och resten känner ni till :-)

Som ni kan se på bilderna av köket innan så var där tillköpt en modernare underskåps-variant med svarta luckor. Och kyl och frys hade fått en svart plastfilm, + en del andra svarta detaljer.

Nu när vi renoverade tog vi bort den svarta plasten, och jag passade på att fota åt er efter halva var gjort:


Bara på denna lilla bild kan man se vilken enorm skillnad det är på det svarta och det vita. När väl plasten var borta kändes köket så mycket ljusare. Tänk vad stor skillnad det gör!

Hoppas ni trivdes i vårt kök! Det gör jag :-) och nu när jag har kollat på bilderna från före renoveringen så älskar jag det ännu lite mer! Vilken skillnad det är! Och bara för att vi har utnyttjat alla hörnor till max så känns det som ett ganska stort kök.

Nu är jag väldigt sugen på att ta ner julgardinerna (som är underbara egentligen) och sy de nya, vita gardinerna som blir i 100 % lin. Det tyget är grymt snyggt. Kanske i helgen...eller nästa...

Ha en fin helg allihop!

19 kommentarer:

Madeleine sa...

Vad tjusigt det blivit! Snyggt jobbat! :D

Lena sa...

Vad snyggt det blev. Verkligen frescht.
Det blir så annorlunda när man renoverar.

Idag har jag köpt färg för att måla badrummet med. Skulle börjat måla ikväll men somnade i soffan, jag får börja en annan dag istället.

Saras pyssel sa...

Ert nya kök ser jättemysigt och fint ut!! :-)

Unknown sa...

Jättefint kök! Ljust och fräscht! Luckorna påminner om våra.

Emilia sa...

Tack för titten i ert kök! Jättefint och så snyggt du målat med skoltavelfärg!

Bettan sa...

Jaaa, det blev jättefint och STORT ser det ut oxå. Jag förstår att du trivs. Kul grej med "svarta tavlan " på skafferidörren!
Kram sytanten

Maria sa...

Vilket härligt kök ni har fått!!! Jag måste säga att det var lite konstigt inrett tidigare. Det måste vara jätteskönt att ha fått en sammanhängande "vinkel". Och tänk, så underligt en del människor beter sig när de pusslar ihop lite av varje i ett bygge! Luckorna är jättesnygga! Precis den sorten har jag gått och sneglat på, på IKEA. För vårt nästa projekt blir faktiskt köket. Men först måste hallen bli färdig - det har stått stilla där i en månad nu.
Njut i ert kök, njut av helgen, handarbetet och samvaron med den älskade! Kram!

Caroline sa...

Vilken skillnad! Jag gillar ert kök, det är verkligen mysigt =) Kan se dig stå och baka bullar! Kram Caroline

Hege sa...

Kjempe fin kjøkken innredning :O) Vi har akkurat satt opp den samme selv :O) God helg fra Hege :O)

Lilli sa...

Så ljust och fint kök det blev! Det är verkligen städat och ordning:) Där ska ni nog trivas. Ha en bra helg!

Evas Pyssel sa...

Man kan verkligen tala om förvandling ! Så snyggt det blev. Bra med vitt för då kan man piffa till med andra tillbehör. Skoltavlemålningen var ju perfekt ! Det ska jag komma ihåg. Lappar är ju hopplöst att hålla reda på . Ha en trevlig helg. Kram Eva

Anita Tørmoen sa...

Så flott det har blitt. Dere har jammen stått på og vært flinke. Å renovere et kjøkken er en stor og tung jobb. Tapetvalget er utrolig flott:)

Hedvig sa...

Så fint det blivit! Det ser ut att ha varit värt mödan... :)

Tyg och otyg sa...

Vad fint ni har fått det och vilket jobb ni har gjort! Jag gillar nog bäst tapeten och din griffeltavla. :)

LadyNight sa...

Gillar verkligen skåpet med skoltavelfärg! Ursmart och dessutom snyggt. Det gjorde du bra :) och WOW vilket jobb ni har gjort med köket, ser så ljust och fräscht ut nu :)

Landsvägsungar sa...

Kollar in på ert jättefina kök, ser efter några bilder att vi har likadant, luckor och ljusgrått kakel!! Kul idé med hyllan över dörren, hemtrevligt! Kram Maria

ÄNGLASTINA sa...

Va fint ni fått det, verkligen ljust och fräscht.

makiato sa...

Tack för din trevliga kommentar hos mig.
Så fint ni har renoverat ert kök. Vilken skillnad!!

Anonym sa...

Trevligt kök Maja! Hälsa snickaren :-) -ett gott jobb!Halsduken värmer bra:-))
Lena W

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...