fredag 2 maj 2014

Recept på linspastej

När jag ändå är igång med recept så slänger jag in ett till!
Här kommer receptet på vår mumsiga linspastej! Perfekt som pålägg.
Den är fluffig och "gräddig" och dessutom vegetarisk, mjölkfri och glutenfri.
Och ganska järnrik.
Såklart är det lika gott till stora som små!
Till mig själv saltar jag och gör jag till pinglan hoppar jag över saltet.
 

 Ingredienser:
1 dl (okokta) linser (jag använde ica I♥eco gröna linser)
½ dl mandlar
½ dl solrosfrön
1 liten lök
1 liten vitlöksklyfta
2-3 msk ekologisk kallpressad rapsolja
1 tsk curry
vatten
ev lite salt (till vuxna och större barn)
valfritt: 1 msk sesamfrö (bör undvikas om man har anlag för allergi)

Gör så här:
Koka linserna enligt anvisningarna på paketet.
Hacka under tiden lök+vitlök. Lägg ner löken i de kokande linserna minuterna innan du tar av kastrullen från plattan. (det blir mjukare och mildare än att ha de helt råa).
Mixa mandlar och solrosfrön (vill man så kan man blötlägga dem en liten stund, men det är inte nödvändigt).
Tillsätt övriga ingredienser (utom vattnet) och mixa till en slät massa.
Späd med vatten till önskad konsistens!
Salta om du ska servera till vuxna.

Det går också utmärkt att frysa linspastejen.
Hoppas det smakar!

6 kommentarer:

Maria sa...

Det lät gott! Jag tål tyvärr inte mandel, tror du man kan ta dubbla mängden solrosfrön istället?

Susanne Johansson sa...

Det där måste jag pröva! Vad använder du pastejen till? På smörgåsen?

Emilia sa...

Låter gott!

Maria sa...

Tack för ditt svar på min blogg! Då ska jag prova med mer solrosfrö eller pumpafrön.

alliels sa...

Åh, det här låter spännande och nyttigt! :-)
Det måste jag testa på mina fröknäcke, istället
för smör! Tack för att du
delar med dej av receptet!
Ha en skön helg!

lopplisa sa...

Ska testas! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...