lördag 30 mars 2013

Ordverifiering

Jag har undvikit ordverifieringen här på blogger så länge jag har kunnat.
Den där med kryptiska ord som ska förhindra skräppost alltså.
Nu går det nog inte längre, för jag börjar få väldigt mycket skräppost-kommentarer.
Blogger har varit ganska bra på att sålla bort dem, men nu är det många som släpps igenom.

Jag vill verkligen inte ha ordverifiering för jag tror det avskräcker många från att kommentera.
Jag kan själv erkänna att jag ibland inte orkar kommentera på bloggar pga detta.
Och jag kan inte förstå varför den ska vara så krånglig just här på blogger.
Även om jag kisar och koncentrerar mig så kan jag ibland inte se de där dumma siffrorna och bokstäverna. Hur går det då för de som har riktiga synproblem?
Det är minsann ingen annan sajt som har så dum ordverifiering som blogger.

Vad tycker ni om detta?
Hur gör ni på era bloggar?
Jag ska försöka härda ut lite till, men jag har förvarnat er nu i alla fall.

12 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Samma här och även på andra bloggar som jag vet . Det väller in skräpkommentarer just nu. Jag har ändrat min inställning så att jag godkänner kommentarerna och kan radera innan de går ut. Det funkar. När jag var inne på UTFORMA- kommentarer-skräppost häromdagen låg där ca 300 i skräpposten. Men det var ju lätt att radera.
Ordverifiering är inte kul !!
Hoppas ni mår fint ! Kram Eva

Evasleva sa...

Håller med, tycker inte om ordverifiering. Det hindrar mig absolut från att kommentera från telefonen i alla fall.

Jag har struntat i det. Jag har gjort så att jag ska godkänna kommentarer efter tre dagar. Hittills har det fungerat bra för jag har bara fått skräpkommentarer på äldre inlägg - samma faktiskt. Jag raderade, raderade och klickade i att det var skräppost massa gånger och sen upphörde det...

Helena Högberg sa...

Jag har tagit bort ordverifieringen på min blogg, den verkade så krånglig. Jag har nog haft tur, för jag får knapp någon skräpkommentar alls.Jag har så att jag måste godkänna kommentarer och det tycker jag fungerar bra. ibland när man ska försöka tyda texten på ordverifiering så blir det fel flera gånger trots att man verkligen försöker!

Hedvig sa...

Jag instämmer. Har aldrig haft några större problem med det tidigare, men nu bara väller det in! Trist, för jag vill inte heller ha jobbig ordverifiering. :(

Susanne Johansson sa...

jag visste inte att jag hade ordverifiering förren jag blev upplyst av en annan bloggare som kommenterade ett av mina inlägg. så nu har jag inget jag kommer inte att lägga till det igen. men att godkänna kommentarerna innan dem publiceras är något som jag är mycket nöjd med och kommer att behålla. jag har fått några stycken sex kommentarer på ett specifikt inlägg. vilket har varit lite läskigt. dem är på norska.

Sandra sa...

Oftast får man en lättare kombo om man klickar på 'refresh' knappen ett par gånger :) Kan vara riktigt problematiska.. Avskräcker inte mig från att kommentera, för jag har liksom redan skrivit innan jag upptäcker att jag måste skriva in, och då vill jag ju att det jag skrivit kommer fram. Ser inget större problem i det själv :) Förstår det är jobbigt med skräp-kommentarer. Har själv inget problem då bloggen är väldigt ny och förmodligen inte så besökt, så alla godkäns utan moderering för tillfället :) Hoppas du kommer tillrätta med det ! Går det inte att banna speciella IP-adresser på blogger förresten? Det tror jag man kan på blogg.se iaf

Cecilia sa...

Jo, det är mycket skräp i omlopp nu men jag tycker fortfarande att blogger sorterar bra. Jag avstår inte direkt från att kommentera men jag tycker att det är urjobbigt med ordverifiering...

Klockarbarn sa...

Jag har ordverifiering för andra gången. Har tagit bort det men då återkommer alla dessa skräpmail. Alltid på gamla kommentarer. Jag kanske ska prova att godkänna kommentarer istället. Blogger lyckas sortera bort dom och lägga i skärpmappen MEN jag får alltid ett mail varje gång jag har fått en kommentar och jag vill ha det i mailen så att jag vet när någon kommenterar. Mailens inkorg blir tyvärr belastad med skräp också då. Det ville itne jag så jag tog fram ordverifieringen igen.

Anonym sa...

Ordverifiering är JOBBIGT! Har ingen blogg själv, men kanske du kan godkänna kommentarerna och på så sätt rensa..?
mvh Agneta

Eva sa...

Jag avstår inte från att kommentera, även om det är lite "bökigt" med ordverifiering.
Själv har jag satt det så att jag ska godkänna.
Fick MÄNGDER av skräp på ett särskilt inlägg, så mycket att jag faktiskt tog bort hela inlägget till slut. Just nu är det nååågot lugnare, men det ökar igen. Trist!

hennihenni sa...

Har också fått skräpkommentarer på en del gamla inlägg, har löst det så att jag gått in på de inläggen och tagit bort möjligheten att kommentera just de inläggen. Fungerar hittills!

AnNie sa...

Håller med, det är så tråkigt med skräp post. Verifieringen brukar inte hindra mig men från telefonen är det trixigt att se rätt ibland.
Precis som flera föreslagit så lägg till granskning om du får problem.
Ha det gott, kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...