lördag 17 november 2012

Virkar och skickar till sticka och skicka


Jag har inte skrivit något om projektet "sticka och skicka" här på bloggen, men många av er andra har gjort det.
Först visste jag inte om jag skulle vara med, för huvudet (och till viss del fingrarna) är upptagna med bebisförberedelser :-)-
Men så tänkte jag att jag ju faktiskt har några nystan med garn som jag aldrig vet vad jag ska göra med. Som stör mig liksom. Gång på gång. Och det är inget fel på dem, de är bara inte så mycket "jag".
Då är det ju perfekt att använda sånt garn när man virkar till någon annan! För även om det inte är min favorit, så kan det säkert vara någon annans.

Så fram åkte garnnystan i grått och blått, som alla har liknande struktur. Sådär lite ojämnt ni vet.
Kantningen runt rutorna är förresten av garn som blev över från hjärtekatten Nils-Hugo.Det var svårt att ta foto utan att få med Tyra. Hon tyckte filten var mjuk och gosig. Lade sig ner och rullade lite på den :-).
Och jag tror nog att den kan bli mjuk och fin till en liten bebis. Garnerna består till största del av bomull, och så lite akryl. Där var nån liten procent av lin i någon av dem också.

Och det är ju detta som projektet sticka och skicka går ut på, att skicka iväg handarbetade grejor till små bebisar i Zambia. Insamlingen är förlängd till 7e december, så man hinner fortfarande pyssla ihop något om man vill. Läs mer här.Och mormorsrutor ät ju alltid skojiga att göra!
Dessutom skickar jag med den lilla koftan som jag virkade till Olle. Olle var (är) en stor bebis, så han kunde aldrig ha den ;-)

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

De va en mysig filt du gjort ...
Tänk va mormorsrutor är bra ..
man kan ha dom till allt , roliga och lätta att virka .
ha de bäst va rädd om lilla magen .

Tinas Garn sa...

Fin filt som säkert kommer till användning i annat land.

Black Iris sa...

Jättefin filt.. Vi har en man på jobbet som håller på med en liknande insamling så jag ska också försöka få till en filt.
Din lilla gröna kofta är också så fin och det var roligt att få se lilla magen..

Kram Maidi

LadyNight sa...

Vilken mysig blå filt ^^ Och om Tyra godkände den, så tror jag den blir perfekt till en bäbis någonstans i Zambia. Och jag har inte läst om insamlingen någon annanstans, så det var bra att du skrev om den :)

Hanna sa...

så fin filt du har gjort.
Vilken härlig blogg du har, roligt att få titta in här.
Ha en bra dag
Kram
Hanna

Nettan sa...

Man blir så glad följa din blogg, det är med hjärtat du skriver.

Hulda sa...

Jag kan om jag har tid till det sticka ett till dig. Jag ska testa ett nytt mönster idag, så du vill kanske kolla på det först innan du bestämmer dig om du vill ha ett. Tyvärr kan jag inte skicka dem gratis utan jag kan sälja ett fodral för 100kr plus porto (från norge då)

Hör av dig om du är intresserad och i vilken färg och mönster i så fall.

jennych78@hotmail.se

Bibbis blandning sa...

Jag blir så himla glad varje gång jag ser en skymt av Tyra på dina bilder. Så klart hon ska vara med för hon är ju viktigast av allt (enligt hennes eget sätt att se på det). Hon är så otroligt söt.

Och du förresten......filten var kanonfin den också *S*

Hedvig sa...

Åh vilket bra initiativ! Hade inte hört talas om det förrän nu. :)

Hoppa i övrigt att du och fifflaren mår bäst!

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...