söndag 7 augusti 2011

Skumt

Det var en del skumma saker som inträffade under marknaden igår.
Själva marknaden var inte skum ;-) det var väldigt mysigt, och härlig stämning.
Vädret var också toppen!
Trevliga människor, och mycket fint hantverk av olika slag.
En kvinna sålde amigurumi, men det var ändå helt olikt det jag hade.
Det fanns smide, stickat, sytt, broderat, stenarbete, träslöjd, tovat, silversmide, målningar och sånt.
Kul att det blir varierat!

Men jag fastnade ganska direkt för ett bord, nämligen luffarslöjd!
Jag älskar luffarslöjd, men känner att det är en grej som jag faktiskt inte skulle ha tålamod till själv. Jag VET att jag bara hade blivit irriterad på tråden om den inte hade böjt sig som jag ville.
Men denna kvinna hade riktigt fina saker, och till väldigt bra priser dessutom.

Kolla vilka fina krokar:


Jag har letat efter såna ett tag. Perfekt!
De hamnar antingen i hallen eller i köket tror jag.

Vi började prata lite, och så visade det sig att hon i princip är min GRANNE!
Och jag hade aldrig sett dem innan!
Hur skumt är inte det?
Inte granne som i huset bredvid, men granne som i att jag ser lite av deras hus från mitt syrumsfönster.
Skumt! Eller hur?
Så knasigt det kan bli!

Den andra skumma saken var en kvinna som prutade ganska rejält på ett av mina kakfat.
För det första var jag inte alls beredd på att folk prutar på hantverk, och för det andra så blev jag mest chockad när hon sa saker som : "det verkar ju inte gå så bra med försäljningen ändå" och slängde upp pengarna på bordet och grabbade tag i fatet innan jag hade sagt ja eller nej. Så sa jag; men det är faktiskt mycket jobb med att få ihop faten. Då säger hon "Jaså? Är det?".
Ehh....jag vet inte riktigt hur det gick till, för jag hängde inte riktigt med där. Men hon kom därfirån med ett kakfat till ett mycket bra pris, och nu i efterhand känner jag mig faktiskt lite lätt kränkt av kommentarerna.

Själva kakfatet bryr jag mig inte så mycket om, för det var det fat som jag själv tyckte var minst lyckat (haha :-D!), men det känns jobbigt när folk inte tar hantverk på allvar.
Vissa människor kan ju inte sätta sig in hur mycket arbete det är bakom, och det är okej. Men man kan väl visa lite respekt ändå?
Jag har väldigt schyssta priser på mina kakfat, för det är mycket olika muttrar och annat som ska köpas in, och som sagt så håller en borr bara till några borrningar, och jag måste ju ha två olika storlekar på borren till varje våningsfat.
Sen spricker en del tallrikar.
Och till borrningen behöver jag en himla massa attiraljer för att det ska funka. Det är ett företag bara att plocka fram allt det varje gång.
Sen ska jag ska åka runt på second hand och loppis och leta upp tallrikar, som sedan ska förvaras hemma till de hittar kompisar som de passar ihop med.
Och sen ska staven sågas, och muttrarna ska på. Det ska lackas för att hålla bättre.
Det TAR tid, även om det kanske är svårt att förstå.
Dessutom är det jäkligt jobbigt ibland när allt spricker och går sönder, och en mutter fastnar eller gängorna blir kassa. Ibland är det så hårt att min man får rycka in och ta i med alla sina fina muskler :-) ♥.

Missförstå mig inte, jag fick mycket beröm för faten också. Men jag tror att den här "affären" gjorde att jag hamnade i ett mini-chocktillstånd, och chocken börjar släppa nu.

Men om en dag eller så kommer jag nog bara tänka på de trevliga hantverkarna, min talangfulla granne och den härliga stämningen!
Behövde bara prata av mig lite...
Kram till er alla!

22 kommentarer:

Bettan sa...

Tyvärr är det nog så att vissa människor inte har förmåga att värdesätta hantverk, en del tror att det är väl bara att...nåja vår egen lycka i att få skapa och att de som värdesätter oss är nog det vi suger åt oss mest av eller..?! Jag blir glad varje gång någon säger att det just jag gör är väldigt fint, och själv ger jag gärna beröm när jag ser nåt som jag gillar. Så, dina kakfat som är eleganta och vackra ska du vara stolt över och glöm "tanten" hon är inte värd din tanke. Kram sytanten

mary-ann sa...

fy för sånna människor som är så fräcka!! men tyvärr så finns det en del av dom...du får tänka på alla dom som ger deg beröm för dina fat :) Folk vet inte hur mycke jobb det ligger bakom handgjorda saker...dom kan promenera på IKEA och handla tycker jag!

KLOCKARBARN sa...

Var med om en liknande grej den första och hitills enda gången jag deltagit på en hantverksmässa ( det var t om en hantverksmässa!!!).
En tjej kom fram och granskade allt jag hade på bordet och sen kommenterade hon en liten neccessär av allt det jag hade (det fanns avancerade stickade saker också) genom att säga att "det kunde man ju minsann göra själv". Jag svarade att jag tyckte att hon skulle göra det då. Jag kan vara riktigt fräck tillbaka ibland men oftast håller jag tyst. Hör och häpna så handlade hon trots allt en uggla av mig. Märkligt. HUr som så blev jag irriterad av hennes kommentar. Man får ha vilka åsikter som helst om mina alster. Jag har själv en massa åsikter men jag skulle inte få för mig att uttala dom högt inför "säljaren". Det tycker jag är oförskämt. Jag hade blivit lika berörd som du blev. Tur att hon "snodde" det minst lyckade fatet! Stå på dig. Jag tror att såna människor bara är avundsjuka för att de inte har ork att själva lära sig ett hantverk.

Fiffiga Systrar sa...

Vilka fina krokar! Häftigt att hitta nya hantverkare som bor så nära! Skoj! Bara att göra personliga beställningar till henne då? Perfekt ju!

Mycket fint du har här!

Kram Elin + Emelie = Fiffiga Systrar

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Men så tråkigt med damen som prutade, tur att dom flesta är snälla kunder :) Men jag förstår att du blev chockad. Hoppas du slipper vara med om något liknande fler gånger när du är iväg på marknader! Fina krokar du köpte, jag gillar den stilen!

Tiger sa...

Vilka fina krokar du hittade! Kul att du hittade en ny bekantskap bland grannarna också... ;-)

Försök att strunta i den "elaka tanten"! Hon är inte värd att du ödslar din energi på henne mera. Hon verkar inte förstå varken hantverk eller vett och etikett. Jag tycker att dina kakfat är läckra!

Men hur ligger han på golvet, Ebbe...?!

Sommarhälsningar
Elisabet

Madeleine sa...

Men usch, vilket sätt! Människor!

Nettan sa...

Men du.... eftersom hon nu var beredd att ta av sina egna pengar för att köpa ditt kakfat så tror jag det betyder att hon faktiskt tyckte om det du gör.... för annars hade den människan definitivt inte handlat av dig, eller hur!

Jag tror att vissa människor alltid måste göra "kap" när de handlar, alltid ska känna att DE vann på affären, alltid ska triumfera lite inför sina vänner efteråt. Hon var nog en sån, och det enda du ska göra är att stå på dig och ta ut ett pris du känner är okej (även om ni kompromissar/prutar) och ALLTID förstå att om nån är villig att betala (även om de använder fula metoder) så betyder det att de tycker det du gör har ett värde!!

Folk är inte alltid så snälla, vissa är värre än andra. Lyssna på alla här som talat om vilka vackra saker du gjort och gör ♥ Kram på dig ♥

jonna d sa...

Jag har en ide' om att starta en pyssel stafett och eftersom du är så full av kreativitet, undrar jag om du kanske skulle ha lust att vara med?
Se detta inlägg för mer info:
http://sniffarskonhet.blogspot.com/2011/08/pyssel-stafett.html
//jonna d

Sandra sa...

Vilken kärring, rent ut sagt! Undrar vad hon gjorde på en hantverksmarknad om hon inte uppskattar hantverk :S

Louise sa...

Vilka fina kommentarer du har fått på det här inlägget och jag kan inte annat än att hålla med alla ovanstående!! Tycker riktigt synd om den där tanten; tänk så mycket ruttet hon måste ha inom sig eftersom hon beter sig på det viset... Och synd också att hon inte kan uppskatta fint hantver, för dina kakfat är otroligt vackra, men det tror jag att jag skrivit tidigare... Men det tåls att upprepas :0) /Louise

Anonym sa...

Lägg ingen energi på kärringen. Jag lovar dig att hon inte håller på med hantverk själv och fattar vilket jobb det är, även om det är roligt.
What comes around goes around, jag är säker.// jenny-Ann

Evas Pyssel sa...

Det är skitjobbigt när folk ska pruta på sån´t som man gjort själv. Fräckt är det. Men som någon annan skrev ...den tråkiga damen ville ju ha ditt kakfat. Hon begrep inte bättre med värdet, men tyckte om det och ville ha. Kul att du träffade en granne du inte sett. Roligt att ha lite utbyte med varann. Kram Eva

Anki sa...

Vad roligt med grannen som slöjdar så fina saker. Krokarna är jättefina! Folk som inte förstår innebörden av hantverk finns överallt. Jag fick en beställning på ett par höga tofflor av en vän, vi gjorde inte upp nåt pris men hon fick veta att garnet skulle kosta cirka 100 kronor. Eftersom det skulle dröja innan vi skulle ses så ville hon att jag skulle posta dem. Portot gick på 36 kronor. Hon satte in 150 spänn på mitt konto, så hon tyckte uppenbarligen att själva arbetet bara var värt 14 spänn. Håhåjaja ...

Hedvig sa...

Jag säger som på facebook: suck...

Anelma handarbetar sa...

Vilken tur att allt annat var bra på marknaden. Glöm "kärringen". Du har så mycket fint så hon var nog bara avundsjuk.
Fina krokar du hittade.

Kram Birgit

virka liten kaka sa...

Hej!
Roligt att du ville vara med i tävlinge. Tror säkert att du virka jätte fina kakor!

Ha de bra Kram Catarina
virka liten kaka

Jennie sa...

Hej där!

Tack för ditt besök på min blogg för ett tag sen! Jag blir så glad av att höra att du gillar det jag gör! Och så kul att jag hittade DIN fina blogg! :) Så mycket fint du gör!!

Tråkigt att höra om kunden som prutade på ditt hantverk. Det är verkligen inte OK! Hoppas att du får med dig fina minnen av marknaden i alla fall!

Sjalen som du frågade om har jag nu lagt ut mönstret till i kommentarsfältet, här: http://denlillagrona.blogspot.com/2011/02/lite-storre-sjal.html
Fråga gärna om det är oklart! :)

På återseende! :)
/Jennie, Den lilla gröna

Pysselfarmor sa...

Nä fy 17 vilken människa...och det är inte lätt att komma på ett bra svar så där abrupt....nästa gång ska du säga nej jag prutar inte - det är så många som vill köpa mina fat.... du kan spara så att du har råd i stället....man ska inte ta allt från sådana människor...

tänk på allt positivt i stället, men det är inte så lätt...egentligen kanske ville hon kunna skapa sådana fat själv.

Jessica sa...

Varför kan inte människorna som bara ska klaga på allt jämt stanna hemma och sitta och klaga för sig själva istället..urs man blir så irriterad! Det är många som inte inser vilket jobb det är med hantverk och nu förtiden finns ju det mesta och köpa jätte billigt på nån affär..det är inte alls lika bra snyggt och inte gjort med samma kärlek men det är betydligt billigare så då köper dom det istället..det är synd..

Emilia sa...

Dina kakfat är jättefina iaf ;) Vilken tur att det i övrigt var härlig stämning på marknaden!

SUADDA sa...

Men usch vilken hemsk person! Grrr! Jag tror jag hade blivit riktigt tvär och låtit bli att sälja det alls till henne.....men jag vet att det inte är så lätt när man står där mitt uppe i det att ge svar på tal.
Inte konstigt alls om du kände dig kränkt! Hoppas du slipper stöta på henne igen...men om du gör det borde hon få veta hur dumt hon betedde sig......för jag tror faktiskt inte hon förstod det!

Heja Fiff! Kram till dig!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...