söndag 22 maj 2011

Den positiva boken

Här kommer ett lite annorlunda inlägg:


Ni vet ju redan att jag är sjukskriven och har haft och har det ganska tufft emellanåt. Det är ingen hemlis.
Men jag tror också att ni har märkt att jag helst av allt vill sprida postiv glädje (särskilt skaparglädje) här i bloggen. Och jag hoppas att jag lyckas med det!
Det är inte så att jag gör mig till. Jag är så positiv inuti. Men man kan må dåligt ändå.
En del människor förstår inte det. Därför är det extra jobbigt att höra "är du sjukskriven? men du ser ju alltid så glad och pigg ut!".
Men så är det, vissa förstår inte.

Nu ska jag inte gå in mer på det, utan det jag ville visa idag är min positiva bok!


Visst är den fin?
Jag fick nämligen ett tips (läs: instruktion) av min psykolog, att jag ska skriva en positiv sak som har hänt varje dag.
Det är en väldigt bra grej tycker jag, för det händer alltid något bra, varje dag.
Och de dagar då man inte mår så bra behövs det extra mycket. Och visst hjälper det att få bort fokus från det dåliga!

Så jag är duktig och skriver i min bok varje kväll!
Och visst blir man positiv bara genom att titta på den..?
Det hjälper ju också till :-)

Men snart har jag skrivit ut den, och då måste jag hitta en ny positiv bok.
Hmmm....har några liggande, men hur kul är det med en enfärgad mörkblå eller beige bok?
Nej, här får nog införskaffas en ny positiv bok, som är positiv!

Jag tycker förresten att alla borde ha en positiv bok ♥
Du också!

25 kommentarer:

Madeleine sa...

Fantastskt fin, och vilken bra idé! Kunde vara något för mig som tenderar att vara rätt negativ :)

Anki sa...

Vilken himla bra idé med en gladbok! Jag måste säga att du lyckas fantastiskt bra med att förmedla glädje och inspiration. Kram på dig!

Carina sa...

Jag har också haft en positivbok :) Det är kanonbra att skriva om bra saker för det gör att man tänker efter och man lär sig att uppskatta det lilla i vardagen. Och jag tycker det är himlans viktigt att det är en fin och tilltalande anteckningsbok man skriver i och gärna en snygg och bra penna med ;)Hoppas du hittar eller "pimpar" en ny snart

mary-ann sa...

vilket bra förslag du fick! och jag håller med om att alla borde ha en egen...

Tina sa...

Vilken bra uppgift du har fått att skriva ner gladsaker. Själv har jag fått i läxa att skriva drömdagbok... det går så där. Tror jag ska skaffa mig en gladbok. :)

Made by Ina sa...

Boken är super fin, som du skriver man blir glad av den ;)
Borde oxå skaffa en sådan bok.
Som du säger att man verkar positiv utåt sett men det är inte alltid man är det.
Min terapi är att sy och vara kreativ det gör en på bättre tankar.
Kramar Marina

Nettan sa...

Gladbok låter strålande! Fick tips en gång att varje dag fråga barnen "vad är de 3 bästa sakerna som hänt idag?" i stället för bara "hur har du haft det?" Lättare att fokusera positivt då :)

Sandra sa...

Det låter som en superbra idé :) Är så lätt hänt att man fokuserar på det negativa fastän det händer massa bra saker, varje dag. :)

LadyNight sa...

Känner igen det där med att vissa människor inte förstår. Är också sjukskriven (vad är det med oss majbarn egentligen?!) och tycker frågan om "vad man gör/arbetar med" än något av det svåraste att hantera. Speciellt när man vet att man antagligen kommer bemötas av oförstånd.

Och vilken fin idé! En hel bok bara till positiva saker är ju en strålande grej. Kanske borde börja med det. Hittills har jag skrivit ner "bra dagar" på ett papper. Men det blir en ganska stillastående lista. Något litet positivt varje dag låter som en mycket bättre idé :)

mosteringalisa sa...

Låter som en bra idé,oftast tenderar man att fokusera på saker som inte gått så bra,kan liksom inte sluta tänka på det.Kanske skulle pröva en sån här bok. :-)

Sanna sa...

Åhh vilken härligt bok..en positivbok har jag också införskaffat men inte fått tummen ur att börja skriva än..läste "tipset" i boken Pippi power..låter som en vettig ide..positivt tänkande försöker jag ju praktisera varje dag så.. =)

SV: Mmm visst är hyllpappren fina.. Var in en snabbsväng på samma loppis igen igår, hittade inte fler hyllpapper men väl en massa annat fint.. =)

Kraaaaam
Sanna

Maria sa...

En positiv bok - vilken underbar idé! Nog kan det vara lätt att "fastna" i det negativa, särskilt om livet inte alltid är så "tillmötesgående". Tack för tipset och hoppas att du hittar en ny bok med "positivt" utseende. Annars kan du ju alltid "fixa till" en av de du har, med lite papper eller tyg etc. Kram!

Kerstin sa...

Du kanske ska tillverka en ny positiv bok så blir det också en positiv sak att skriva i din bok.Sånt gör ju en glad.Att skapa menar jag.

Hedvig sa...

Mycket bra tips (inklusive dina tips för hur man vänjer en karl vid färger... ;))! Synd bara att jag helt saknar disciplin att skriva upp saker varje dag... ;)

Kram

Thessan sa...

en sån gladbok måste jag oxå skaffa mej, vilken bra ide,jag som oxå e sjukskriven

Eva sa...

En positivbok vore inte dumt att ha, men så disträ som jag är racklar jag väl bort den direkt.Varje morgon jag stiger upp och kan åka på jobbet känns positvt(fast ibland vill jag inte alls)med tanke på att så många av mina vänner är sjukskrivna.För 20 år sen var jag sjuk i nästan ett år och orkade inte gå uppför trappen hemma utan att vila halvvägs, idag tänker jag på den tiden och gläds åt något så enkelt att kunna gå i trappen. Att skriva i en "gladbok" eller dagbok är nog bra för alla.

Evas Pyssel sa...

Vilken bra idé !! Man gnäller alldeles för mycket och glömmer bort allt det fina som man har "runt knuten " . Kram Eva

Eva sa...

Jag fick ungefär samma tips av en präst för många år sedan, att hitta minst en sak att vara tacksam för var dag. Mycket nyttigt är det!
Lite kul du skriver om detta med oförstående människor nu, för jag skrev om samma sak nyss:) Tänk att en del inte kan tänka lite längre!
Och apropå underbart återbruk så är nog mina kaktusnåldynor med stomme av gamla stolsben snart klara...

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vilken fin positiv bok du har! Och visst måste det vara bra att en bok med positiva, fina tankar också är fin på utsidan :D

Veronica sa...

En gladbok. Det kanske är det jag behöver just nu. Det var en bra idé =)

Sandra sa...

Vilken jättebra idé! Jag ska också göra en sådan, måste ju vara bra att avsluta kvällen med lite poitivtskrivande. Kanske man kan släppa allt det dåliga då och slipper ligga vaken och fundera på livets alla mödor. Tror jag tar och dekorerar någon gammal bok med fina tyger och kanske någon fin bild av något jag tycker om. Tack för den braiga idén!

Carina sa...

Bra idé med boken. Jag känner igen de där med att man ser glad o positiv ut men insidan kan vara åt andra hållet. Lättare när folk bryter foten för de syns då hur ont man har...

Anonym sa...

Vilken klok ide! Det är så lätt att bara se det dåliga.
Miastickar

Iwona sa...

Det är bra att du skriver en positiv bok! Man kan skriva i inte bara det positiva som har hänt varje dag men också det vad vi är tacksamma för - det finns så mycket som vi inte uppskattar!
Önskar dig att du blir bättre och bättre varje dag!

Sandra sa...

Är så himla glad för det här inlägget, skriver fortfarande i min positiva bok :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...