lördag 5 mars 2011

Katter och vatten

Idag skarvar jag in ett inlägg som enbart handlar om katter!
Jag lyckades nämligen filma Ebbe när han nyfiket tittar på kranen som droppar.
(Idag har vi äntligen fått nytt handfat och kran!) Han sitter ofta på kanten till tvättstället när jag borstar tänderna. Hur det ska gå nu vet jag inte, för det nya tvättstället har inte lika "kattvänliga" kanter...

Här är Ebbe och vattnet i alla fall:



Jag tänkte det kunde vara kul för er att se honom riktigt in action. Lägg märke till den eleganta baktassen som håller hela katten i balans :-)
Försöker få en film på honom där han pratar med mig också, Ebbe låter nämligen inte riktigt som en normal katt ;-). Sötnos.

Men idag var jag kattvakt hos mina föräldrar, och min gamla katt Lucy, som ju är kvar hos dem har också en viss "kärlek" till vatten.
Och innan någon frågar, ja, hon har konstiga öron.
Hon blev sådär bara efter något år, när hon hade blvit biten i öronen. Veterinären var alltid väldigt konfunderad och kom till sist fram till att hon har en speciell reaktion i sin kropp som gör att läkningen flippar ut. I sommar blir hon 15 år, och hon är lika pigg trots knasiga öron!

Så här är katt vs. vatten rond 2 ;-) :



Och sen, för att liksom hålla mig till katt-ämnet, så ska jag tipsa om en blogg.
Det är en kvinna som precis har startat en blogg där man kan lägga upp bilder på katter som är med på ett hörn när man handarbetar.
Tycker det är en kul idé! Hon startade den för att hon märkte att det var så många handarbeterskor vars katter ofta fastnade på bild tillsammans med diverse alster.
Och det stämmer ju! Katter ska ju ofta vara med på ett hörn :-)
Så ni som är kattägare, eller kattälskare, och vill bidra med en egen bild, gör det
HÄR hos kraftykitties.
Eller titta in för att se päls och garn i harmoni.
Jag har såklart själv publicerat någon bild på Ebbe innan. Hoppas ni är fler som gör det, för det skulle vara himla kul om många hängde på! Något att sprida vidare kanske?

10 kommentarer:

Madeleine sa...

Ebbe är för go! :D

Paradiset Kaos sa...

Vi har också en katt som gillar att dricka ur vattenkannan. Hon blir nästan sur om det inte är tillräckligt med vatten i den.

Mmatilda sa...

Katter är verkligen söta. Våran knasiga katt dricker vatten på golvet i duschen!

Hedvig sa...

Ha ha ha! Åh vad söt han är! :)

Ulla-Bella sa...

Ebbe har virkelig en flott stil langs servantkanten:) Lucy er da en smart jente som klarer seg selv:)

Tiger sa...

Vad skickligt Ebbe balanserar på handfatskanten... Våran Tiger dricker vatten ur det som råkar stå framme på diskbänken i groventrén, och han kommer alltid och vill dricka vatten på golvet i duschen när man duschat. Men bästa stället är en skål intill toaletten där det droppar från ett rör... De har sina idéer!

Katthälsningar
Elisabet

Black Iris sa...

Ebbe tycker jag ju att jag känner och jag har genom åren haft 7 katter så jag tror att jag vet hur de fungerar.
Lucy var en ny bekantskap och henne önskar jag att jag fick lära känna lite mer. Så söt hon är med sina speciella öron..
Allt som rör sig på något vis måste ju undersökas....för dessa individer..

Kram Maidi

Annefia sa...

Sötnosar!!! Jag känner SÅ väl igen det där med både katter och vatten (har haft en katt som gillade att stoppa hela huvudet under kranen för att dricka så att vattnet först rann på hjässan och sen vidare til munnen) och det där med katter och handarbeten (även om mina tycker att handarbete är slöseri med mattes händer. Jag borde ju KLAPPA i stället)

Eva sa...

Jag tycker att lilla Lucy har jättefina och supersöta öron!
Ebbe skickar vi varmaste gratulationer på namnsdagen till! Grattis!
Och PUSS!

Nettan sa...

Katter är för härliga! Vår pälsboll älskar att dricka direkt ur vilken kran som helst. Varför tråkigt gammalt vatten i en skål, när man kan få färskt ur kranen säger hon mycket tydligt. Ebbe är en riktig hjärtekrossare!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...