torsdag 4 april 2013

Pyrets lilla mössa


Denna hann jag virka innan pyret tittade ut.
Den är virkad i bomullsgarn från second hand.

Och jag kan säga att jag har testat enormt många olika mönster på hjälmmössor.
Jag har inte alls varit nöjd med passformen på någon av de jag testat, men så till sist virkade jag efter detta mönster. Och det är kanske så att enkelhet är bäst?
För passformen är superbra!
Jag ändrade lite på öronlapparna bara.


Vitt och grönt är ju fint ihop, så kanten runt mössan blev vit.
Men då bara kände jag: Hjälp! e det inte lite Hammarby-känsla??
Så då sydde jag en liten bård på det vita i limegrönt, och så flätade jag knytsnörena i olika gröna och gula toner.
Hoppas hon inte ser ut som en sport-nörd nu.

Jepp, det blir en "in action"-bild också!


Pyrets huvud var 33 cm när hon föddes, och nu är det strax över 35 cm. Mössan sitter jättebra, och det känns ändå som om det finns en hel del kvar att växa i.
Ja, förresten, om ni virkar denna mössa till en sånhär lite människa så kan ni skippa knytningen, för mössan sitter på bra ändå.
Jag kortade ner mina snören när jag insåg att jag inte behövde knyta dem.

Just nu är det väldigt mycket "bara ligga i mammas famn och äta en gång i timmen och bli sur när mamma lägger mig själv i 2 minuter", så jag läser en del på era bloggar (går fint med en hand ju!) men några kommentarer hinner jag nästan aldrig med.

Ja, nu är det dags att plocka fram "restaurangvagnen" igen ;-)

12 kommentarer:

 1. Ohhh... vilken sötnos!!!
  Mössan är också jättesöt :)

  SvaraRadera
 2. Fin mössa och ljuvlig bebis!
  (När mina var små blev jag till slut irriterad på alla som sa åt mig att njuta och nu känner jag att det är det jag vill säga...konstigt hur lite perspektiv (typ 15 år!) ändrar på hur man ser på saken! Men det var förstås både ock, njutigt ibland och frustrerande ibland, precis som med så mycket annat!)

  SvaraRadera
 3. Vad fin hon är!
  och mössan ser jättebra ut!

  SvaraRadera
 4. Sååå söt!!! Och mössan verkar kanon. Kram Monica

  SvaraRadera
 5. Herre Gud, så söt och vilken bra liten mössa!
  //jonna d

  SvaraRadera
 6. Grattis till lilla pyret! Och hon är redan med i profiltexten :) Fin bild In Action, där får man ju riktigt härlig Hammarby-känsla ;) Söt mössa och söt modell :)

  Ja, ordverifiering är pest! Och likaså Wordpress med krav på att man ska skriva sin mailadress, fast bloggaren själv minsann inte visar upp sin! Jag har skapat en mailadress som jag bara använder till sånt... Fast oftast så backar ur när jag ser mailadresskravet. Tack och lov så är det mest i fotobloggar jag drabbas av sånt, de flesta pysslare tycks ha bättre smak :) och kör med Blogger. Dessvärre så tror jag att ordverifiering är standard som många blogginnehavare inte känner till, och man måste orka/veta hur man gör för att ta bort det. Men om berörda bloggar visste att många backar ur när de ser ordverifieringen så skulle de säkert anstränga sig och göra som du och ta bort den! Jag har också satt en tidsgräns så att jag måste godkänna kommentarer på äldre inlägg, men Blogger är faktiskt riktigt skärpt och skickar det mesta skräpet direkt till skräpposten. Härom dagen hamnade dock för första gången en riktig kommentar där så det gäller ju att ha lite koll.

  SvaraRadera
 7. Riktig liten sötnos ! Helt ofattbart med sånna små människor <3

  SvaraRadera
 8. En sån sötnos, och fin mössa har hon fått också..

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Jag blir så glad för en liten rad!